Πολιτική

Εκλογές 2023 – Σε Λουτράκι και Κόρινθο την Παρασκευή ο Μητσοτάκης

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τις περιοδείες του ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Έτσι λοιπόν μετά την Κρήτη όπου βρέθηκε το προηγούμενο 48ωρο αύριο Παρασκευή θα μεταβεί σε Λουτράκι και Κόρινθο.

Δεν κοιτάζω τη διαφορά στα ποσοστά αλλά πώς εμείς θα γίνουμε καλύτεροι – ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θέλουν να αυξήσουν φόρους

Η κάλπη είναι άδεια στις εκλογές του Ιουνίου τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 τονίζοντας ότι στόχος του είναι μια σταθερή αυτοδύναμη κυβέρνηση. «Πιστεύω, όμως ότι μια σταθερή αυτοδυναμία της ΝΔ θα μας βοηθήσει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας» τονισε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι ο πήχης για τις εκλογές του Ιουνίου είναι «να έχω μια άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία»

Ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε κριτική στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχουν κρυφή ατζέντα για τη φορολόγηση που αποκαλύπτεται κάθε φορά που πιέζονται να πουν πού θα βρουν χρήματα για τα προγράμματά τους.

Έστειλε, δε, μήνυμα και στην Τουρκία ότι αν και θα επιδιώξει συνάντηση, αν επανεκλεγεί πρωθυπουργός, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι πολιτικές για προστασία των συνόρων και ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων δεν θα αλλάξει.

Το α΄μέρος της συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct15ql63l71t)

Η κάλπη είναι άδεια στις εκλογές του Ιουνίου

Αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρατήρησε ότι «ακόμα σε περιοδείες μου φωνάζουν είσαι και θα είσαι πρωθυπουργός και τους λέω ότι είμαι υποψηφιος πρωθυπουργός και αν θέλετε να είμαι ξανά να ψηφίσετε όλοι στις εκλογές του Ιουνίου αντι να πάτε στην παραλία». Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι «το αποτέλεσμα της κάλπης του Μαΐου δημιουργεί αίσθηση ευθύνης. Πιστεύω ότι θα πάμε καλά και στις εκλογές αυτές αλλά δημιουργείται μεγαλύτερη ευθύνη όταν σε ψηφίζουν περισσότεροι από ό,τι στις προηγούμενες εκλογές».

Στο ερώτημα πώς αντέδρασε μετά τη μεγάλη νίκη της ΝΔ στις εκλογές του Μαΐου απάντησε ότι «κράτησα για τον εαυτό μου και την οικογένειά μου την ικανοποίηση για τη μεγάλη νίκη. Ξέρω καλά πόσο εύκολο να εφησυχάσει κανείς. Το σκορ δεν μετράει, η κάλπη είνα άδεια τον Ιούνιο και το λέω σε όλους. Δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου ούτε να καβαλήσει το καλάμι ούτε να ξεφύγει». «Είχα και επιτυχίες και αποτυχίες στην πολιτική μου καριέρα. Επειδή γνωρίζω ότι το απρόοπτο πάντα καραδοκεί δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο. Σε αυτές τις εκλογές μόνο εμείς μιλάμε για το μέλλον και τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών χωρίς να αναλωνόμαστε σε σκιαμαχίες» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Δείτε το β΄μέρος της συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct16ri95018p)

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «πίστευα ότι μπορούμε να μεγαλώσουμε το ποσοστό του 2019 και είχα πει μετά τη νίκη εκείνη ότι επιτυχία μου θα είναι να αυξήσω τα ποσοστά στις επόμενες εκλογές. Ξεπεράσαμε και τις ψήφους του 2019 που είναι δύσκολο για μια κυβέρνηση μετά από 4 χρόνια. Δεν περίμενα τις 20 μονάδες διαφορά αλλά δεν κοίταζα τι κάνει η αντιπολίτευση».

Όρισε, δε, τον πήχη για τις επόμενες εκλογές στο «να έχω μια άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Δεν έκρυψα ότι θέλω μια σταθερή αυτοδύναμη κυβέρνηση. Δεν νομίζω ότι κανείς θα ήθελε μια ασταθή κυβέρνηση με πλειοψηφία 1, 2 ή 3 βουλευτών».

Το επόμενο υπουργικό συμβούλιο και οι δημοσκοπήσεις

Δημοφιλέστερα

To Top