Διεθνή

ΗΠΑ: O καπνός από τις φωτιές στον Καναδά «σκέπασε» Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον και Βοστώνη

Προειδοποιήσεις για εκατομμύρια ανθρώπους στη Βόρεια Αμερική εξέδωσαν οι αμερικανικές αρχές μετά το πέπλο καπνού από τις εν εξελίξει φωτιές στον Καναδά που σκέπασε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, η Ουάσινγκτον και η Βοστώνη.


Canadian wildfire smoke envelops NYC

Σύμφωνα με το BBC ο αέρας έχει χαρακτηριστεί «ανθυγιεινός» στην Νέα Υόρκη και το Κονέκτικατ με τον περισσότερο καπνό να προέρχεται από το Κεμπέκ όπου είναι σε εξέλιξη περισσότερες από 160 δασικές φωτιές.


Wildfire smoke smothers Central New York

Αντίστοιχες προειδοποιήσεις έχουν εκδοθεί και για πόλεις του Καναδά, όπως η Οττάβα και το Τορόντο με τις αρχές να μιλούν για «υψηλό κίνδυνο» όσον αφορά την υγεία των κατοίκων τους.

Στο ίδιο πλαίσιο και η ανακοίνωση της υπηρεσίας προστασίας του περιβάλλοντος (ΕΡΑ) των ΗΠΑ που ζήτησαν από τα άτομα που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα να είναι εξαιρετικά προσεκτικά.

Οι ειδικοί ζητούν από τους κατοίκους των πόλεων στις οποίες έχει «ταξιδέψει» ο καπνός από τις δασικές φωτιές στον Καναδά να μην ασκούνται σε εξωτερικούς χώρους και να ελαχιστοποιήσουν την έκθεσή τους στον καπνό.

Σύμφωνα με την εκτίμηση των αρχών του Καναδά το φετινό καλοκαίρι ίσως να είναι αυτό με τις περισσότερες δασικές φωτιές λόγω της ξηρότητας και των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται για το μεγαλύτερο διάστημα των επόμενων μηνών.

Δημοφιλέστερα

To Top