Οικονομία

Οι εταιρείες που δίνουν στους υπαλλήλους τους τα περισσότερα χρήματα για να κάνουν… διακοπές

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσίευσε η Expedia, διαπιστώθηκε πως οι Αμερικανοί εργαζόμενοι «πάσχουν» από στέρηση… διακοπών.

Νωρίτερα φέτος, η πλατφόρμα σχεδιασμού ταξιδιών εξέτασε 14.527 άτομα σε περισσότερες από 10 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, του Μεξικού και του Καναδά. Σύμφωνα με τα ευρήματα, αποκαλύφθηκε πως οι ερωτηθέντες από τις ΗΠΑ έλαβαν τις λιγότερες ημέρες άδειας συγκριτικά με τους εργαζομένους οποιασδήποτε άλλης χώρας.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα χαρακτηρίζουν τον πληθωρισμό, τις ελλείψεις προσωπικού και τα πολυάσχολα ωράρια ως τα μεγαλύτερα εμπόδια για να πάει κανείς περισσότερες ημέρες διακοπές. Ωστόσο, η άδεια μετ΄αποδοχών αποτελεί ένα περιζήτητο όφελος μεταξύ των εργαζομένων στις ΗΠΑ, με το 62% να λέει ότι είναι «εξαιρετικά σημαντικό» γι ’αυτούς να έχουν μια δουλειά που προσφέρει άδεια και ρεπό μετ΄αποδοχών.

Σύμφωνα μάλιστα, με τα όσα αναφέρει το CNBC, για να αποτρέψουν την εξουθένωση και να δώσουν κίνητρα στους εργαζομένους τους, ορισμένες εταιρείες επιλέγουν ακόμη και να συμβάλουν στην αντιστάθμιση του κόστους των διακοπών του προσωπικού.

Αν ψάχνετε για μια ευέλικτη δουλειά που θα σας επιτρέπει να εργάζεστε εξ αποστάσεως και θα σας βοηθά να αντέξετε οικονομικά περισσότερα ταξίδια, αυτές οι έξι εταιρείες προσφέρουν απομακρυσμένες ευκαιρίες και δίνουν στους υπαλλήλους χρήματα για να αντισταθμίσουν το κόστος των ταξιδιών τους.

1. Airbnb

Κλάδος: Τουρισμός

Όφελος: Οι εργαζόμενοι λαμβάνουν 2.000 δολάρια σε ταξιδιωτική πίστωση κάθε χρόνο, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κρατήσεις διαμονής ή εμπειριών εντός της πλατφόρμας Airbnb.

2. BambooHR
Βιομηχανία: Λογισμικό ανθρώπινου δυναμικού

Πλεονέκτημα: Ως μέρος της πολιτικής της εταιρείας για «διακοπές επί πληρωμή», η BambooHR προσφέρει στους υπαλλήλους της ετήσια επιδότηση 2.000 δολαρίων για την κάλυψη εξόδων διακοπών, όπως αεροπορικά εισιτήρια και δωμάτια ξενοδοχείων.

3. Calendly

Δημοφιλέστερα

To Top