Διεθνή

Qatargate – Le Soir: Καθημερινές αναλήψεις από την πρεσβεία του Κατάρ στις Βρυξέλλες που έφταναν τις €10.000

Νέα στοιχεία για το σκάνδαλο Qatargate με αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών από την Πρεσβεία του Κατάρ στις Βρυξέλλες, αποκαλύπτει η εφημερίδα Le Soir.

Συγκεκριμένα, στις 13 και στη συνέχεια στις 21 Δεκεμβρίου 2022, λίγες ημέρες μετά το «κύμα» συλλήψεων και προσαγωγών που πυροδότησε το Qatargate, η Μονάδα Επεξεργασίας Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών (CTIF) του Βελγίου ανέφερε στην ομοσπονδιακή εισαγγελία μια σειρά περιστατικών, μεταξύ των οποίων μεγάλες αναλήψεις μετρητών από το προσωπικό της πρεσβείας του Κατάρ στις Βρυξέλλες και από τον πρέσβη της Μαυριτανίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δύο από τους λογαριασμούς της πρεσβείας του Κατάρ στην τράπεζα KBC χρεώθηκαν «γενναιόδωρα» μεταξύ Ιανουαρίου 2020 και Δεκεμβρίου 2021, 252.815 ευρώ για τον έναν και 49.545 ευρώ για τον άλλο. Στις καλύτερες των περιπτώσεων, έγιναν καθημερινές αναλήψεις ύψους 10.000 ευρώ. Το επόμενο έτος, από τον Φεβρουάριο έως τον Δεκέμβριο του 2022, ο πρώτος από αυτούς τους λογαριασμούς συνέχισε να δέχεται αναλήψεις μετρητών συνολικού ύψους 124.734 ευρώ.

Η CTIF ήταν, σύμφωνα με τη Le Soir τουλάχιστον καχύποπτη για τις κινήσεις αυτές, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε έκθεσή της: «Δεδομένων των υποψιών για διαφθορά που εμπλέκουν εμφανώς το Κατάρ, είναι πιθανό ότι τουλάχιστον ορισμένες από τις αναλήψεις μετρητών που έγιναν από τους διάφορους λογαριασμούς χρησιμοποιήθηκαν για τον σκοπό αυτό».

Η πρεσβεία του Κατάρ στις Βρυξέλλες δέχτηκε «ενόχληση» από τη Le Soir για να τοποθετηθεί, ωστόσο αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Δημοφιλέστερα

To Top