Οικονομία

Ramino: Πώς έμπλεξε με τους πλειστηριασμούς το ιταλικό της Γλυφάδας (pics)

Στην περιπέτεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ενεπλάκη το δημοφιλές ιταλικό εστιατόριο της Γλυφάδας Ramino, χωρίς ωστόσο να ευθύνεται για αυτό η συγκεκριμένη επιχείρηση.

Όπως αποκαλύπτει το newmoney.gr, η εμπλοκή του Ramino οφείλεται στο διαβόητο “Carouzos gate” καθώς το ακίνητο στο οποίο στεγάζεται το εστιατόριο ανήκει στην εταιρεία Carouzos Real Estate, έναν από τους βασικούς βραχίονες του σκανδάλου που άφησε πίσω του χρέη εκατομμυρίων.

Στο πιο κεντρικό σημείο της Γλυφάδας

Ειδικότερα, για τις 24 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός με επισπεύδουσα την Intrum και με τιμή πρώτης προσφοράς 976.000 ευρώ για ένα ισόγειο κατάστημα με υπόγειο το οποίο βρίσκεται επί της Λεωφόρου Άγγελου Μεταξά στη συμβολή της με την οδό Φοίβης, στην Γλυφάδα. Πρόκειται για ένα από τα πλέον κεντρικά σημεία της πόλης όπου λειτουργούν πολλά εμπορικά καταστήματα και εστιατόρια.

Το εν λόγω κατάστημα έχει επιφάνεια 76 τ.μ., αποτελεί αυτοτελή και ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία και αποκτήθηκε από την Carouzos Real Estate το 2007.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του πλειστηριασμού, στο συγκεκριμένο κατάστημα λειτουργεί επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος-εστιατορίου με την επωνυμία «Ramino». Ωστόσο το ακίνητο μισθώνεται από την εταιρεία «Καστελόριζο & Κ. Παπαθεοδώρου Α.Ε. Εκμετάλλευση Εστιατορίων & Τουριστικών Επιχειρήσεων».

Πρόκειται για τον γνωστό όμιλο εστίασης Καστελόριζο που διαθέτει αρκετά καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Η εταιρεία ασφαλώς δεν φέρει καμία ευθύνη ούτε έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση του πλειστηριασμού.

Ακόμη, η όλη διαδικασία δεν επηρεάζει αυτό καθ αυτό το εστιατόριο Ramino, το οποίο λειτουργεί κανονικά.

Κατά την περιγραφή, στον ισόγειο χώρο υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα για την εξυπηρέτηση των πελατών και κουζίνα, ενώ στο υπόγειο βρίσκονται τουαλέτες και αποθηκευτικοί χώροι εξυπηρέτησης του προσωπικού. Η πρασιά του εν λόγω καταστήματος προς τη Λεωφόρο Άγγελου Μεταξά είναι διαμορφωμένη με κλειστή μεταλλική κατασκευή και κινητά υαλοστάσια, όπου επίσης έχουν τοποθετηθεί τραπεζοκαθίσματα.

Το ακίνητο βαρύνεται με πολλές προσημειώσεις, υποθήκες και κατασχέσεις με τελευταία αυτή που οδηγεί στον πλειστηριασμό, η οποία έγινε για 200.000 ευρώ (μέρος της συνολικής οφειλής) στις 18 Οκτωβρίου 2022.

Ακολουθεί κι άλλο σφυρί στη Γλυφάδα

Στις 26 Ιουλίου ακολουθεί ένα ακόμη πολλαπλό σφυρί κατά της Carouzos Real Estate για ακίνητο επίσης στη Γλυφάδα. Πρόκειται για 16 πλειστηριασμούς, οι οποίοι αφορούν ισάριθμες οριζόντιες ιδιοκτησίες σε κτιριακό συγκρότημα επί των οδών Ζησιμοπούλου και Ανδρέα Λαζαράκη 45, δηλαδή σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Δημοφιλέστερα

To Top