Ελλάδα

Ρόδος: Οι τελευταίες στιγμές του 26χρονου Βρετανού πριν κεραυνοβοληθεί – Δείτε βίντεο

Ένα βίντεο που παρουσιάζει τον Βρετανό τουρίστα Σκοτ Σέντον να γελάει και να αστειεύεται με φίλο του, καθώς βγαίνει από τη θάλασσα και λίγο πριν «χτυπηθεί» θανάσιμα από κεραυνό στη Ρόδο, παρουσιάζει η Daily Mail.

Το βίντεο δείχνει τον άτυχο 26χρονο σε εύθυμη κατάσταση, χωρίς να υπάρχει κάποια ένδειξη ότι βρισκόταν σε προφανή κίνδυνο, καθώς μια καταιγίδα που είχε πλήξει το νησί, έδειχνε να έχει κοπάσει.

Το συγκεκριμένο υλικό παραχωρήθηκε στο βρετανικό μέσο από την συντετριμμένη οικογένειά του, η οποία ζήτησε να δημοσιοποιηθεί για να δείξει ότι ο Σέντον είχε φύγει από τη θάλασσα όταν συνέβη το περιστατικό και δεν ενεργούσε με απερισκεψία.

Η συντετριμμένη μητέρα του 26χρονου δήλωσε ότι περνούσε «τις καλύτερες στιγμές της ζωής του» πριν από τον τραγικό θάνατό του το απόγευμα της Δευτέρας, όταν, όπως είπε, «ο Θεός αποφάσισε να τον πάρει».

Σύμφωνα με τις αρχικές αναφορές ο Σκοτ έχασε τη ζωή του ενώ βρισκόταν στη θάλασσα κατά τη διάρκεια καταιγίδας στην Αγία Αγάθη, καθώς η στενή του φίλη, η 24χρονη Άννα Βίντμουρ τον παρακαλούσε να απομακρυνθεί.

Όμως η μητέρα και ο πατέρας του Σκοτ, οι οποίοι βρίσκονταν στο ασθενοφόρο καθώς οι τραυματιοφορείς προσπαθούσαν να του σώσουν τη ζωή, δήλωσαν ότι ο καιρός ήταν ηλιόλουστος και η καταιγίδα που προηγήθηκε, είχε προφανώς τελειώσει. Επισημαίνουν, ακόμα, ότι το βίντεο δείχνει πως δεν υπήρχε καμία ένδειξη επικείμενης ηλεκτρικής καταιγίδας, όταν ο 26χρονος επέστρεψε στην παραλία το απόγευμα της Δευτέρας υπό το φως του ήλιου και μερική μόνο συννεφιά.

Η οικογένειά του επιμένει ότι ο Σκοτ γνώριζε τους κινδύνους της θάλασσας και του καιρού στην Ελλάδα, όπου ζούσαν για χρόνια πριν επιστρέψουν στο Λίβερπουλ. «Ζούμε στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια. Ήταν έμπειρος κολυμβητής. Γνωρίζει το νερό και το σέβεται. Δεν ήταν κάποιος ανόητος τουρίστας που ανεβαίνει σε μια σανίδα για να πάει κάπου επικίνδυνα. Γελούσε βγαίνοντας από το νερό. Έβαλαν τα κανό στην ακτή, στέκονταν στην εξέδρα και αγκαλιάζονταν. Δεν κινδύνευε και δεν τον τράβηξαν από το νερό. Οι ντόπιοι τον αγαπούσαν και πήγε εκεί σχολείο. Είμαστε συντετριμμένοι. Δεν θα ξεπεράσουμε ποτέ την απώλειά του» τόνισε ο 68χρονος πατέρας του, Στέφεν.

Από την πλευρά της, η μητέρα του 26χρονου, Τζάκι ανέφερε πως «βγήκαν από το νερό και ήταν τόσο χαρούμενοι. Γελούσαν και ζήτησαν από τον φίλο του να τραβήξει το βίντεο. Κατέβασαν τις σανίδες του και ο κεραυνός τον χτύπησε στο πίσω μέρος του λαιμού. Ο Σκοτ δεν είχε μεταλλικά αντικείμενα επάνω του, μόνο δύο μικρά σκουλαρίκια. Φαινόταν πως η καταιγίδα είχε περάσει, ο κίνδυνος είχε φύγει. Ήταν απλά ένα φρικτό ατύχημα. Δεν βρισκόταν επάνω στη σανίδα. Όταν ο Σκοτ έπεσε, έπεσε στο νερό. Ήταν πολύ βαρύς για να τον σηκώσει η Άννα και έτσι ένας Βραζιλιάνος ήρθε για να βοηθήσει. Ο γιος μου είχε βγει από τη θάλασσα και περνούσε τόσο όμορφα, αλλά ο Θεός αποφάσισε να τον πάρει. Τον χτύπησε κεραυνός μέσα σε μια στιγμή. Ήταν ένα τρομερό, θλιβερό πράγμα αυτό που συνέβη. Του είχα στείλει μήνυμα να μην ξαναμπεί στη θάλασσα και του είπα ότι ερχόταν καταιγίδα, ώστε να είναι ενήμερος».

Λάτρευε το εξοχικό της οικογένειάς του στη Ρόδο

Ο 26χρονος ήταν δεινός αθλητής, που μιλούσε ελληνικά. Ήταν επίσης, τακτικός επισκέπτης καθώς λάτρευε το οικογενειακό εξοχικό σπίτι στη Ρόδο. Είχε σπουδάσει πολιτικός μηχανικός και εργαζόταν στο εμπόριο οικοδομών.


rodoss

Ο 26χρονος Βρετανός τουρίστας


rodos-

Δημοφιλέστερα

To Top