Οικονομία

Τα 33 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες παραδοσιακής κουζίνας στην Ελλάδα

Η επιστροφή στην απλή κουζίνα, στα φρέσκα προϊόντα και στις λιτές γεύσεις είναι μια τάση που επικρατεί ανά τον κόσμο. Οι παραδοσιακές τοπικές κουζίνες αναβιώνουν είτε μέσα από τα κλασικά πιάτα είτε μέσα από μια πιο σύγχρονη ματιά. Όλο αυτό το γαστρονομικό κίνημα, δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και την χώρα μας. Έτσι όλο και περισσότερες ταβέρνες, γαστροταβέρνες, γαστροbistro αλλά και εστιατόρια επενδύουν στην ελληνική κουζίνα, παρουσιάζοντας πιάτα με μεγάλο ενδιαφέρον.

Αυτή η τάση, λοιπόν, αποτυπώθηκε πλήρως στα φετινά FNL βραβεία καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ βραβεύτηκαν με ένα αστέρι 33 εστιατόρια σε όλη την χώρα. Την τιμητική της είχε η Κρήτη, που για πρώτη φορά μπήκε και αυτή στο χάρτη των βραβείων του γνωστού γαστρονομικού site. Το αξιοπερίεργο είναι ότι από τα 33 εστιατόρια που ξεχώρισαν μόνο τα δύο βρίσκονται στην Αθήνα (Τα Γιουβετσάκια στην Άνω Γλυφάδα και η Ταβέρνα του Οικονόμου στα Πετράλωνα).

Στην λίστα που ακολουθεί θα βρείτε όλα εκείνα που έκαναν την επιτροπή του FNL να τα βραβεύσει. Από το απομακρυσμένο Αρακλειά στην Ηρακλειά μέχρι το Γαστροδόμιο Εν Ολύμπω στο Λιτόχωρο και από Βάταλο στο Φραγκοκάστελο της Κρήτης μέχρι τον Θωμά στη Φλώρινα και το Ωρομέδων στην Κω. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι από τη λίστα αυτή δεν λείπουν δύο ταβέρνες θεματοφύλακες της παραδοσιακής τοπικής κουζίνας. Μιλάμε για το Ντουνιά στα Χανιά αλλά και για την Παράγκα στην ορεινή Ρόδο που το καθένα με τον δικό του μοναδικό τρόπο προωθούν τόσο την κρητική όσο και την ροδίτικη αντίστοιχα κουζίνα.

Κερδίζουν ένα αστέρι για πρώτη φορά

(New Entries)

Απόμερο, Καρδίτσα

Αρακλειά, Ηρακλειά
Βάταλος, Φραγκοκάστελο – Κρήτη

Ηλιομανώλης, Κάννεβος – Κρήτη
Κρίταμον, Αρχάνες – Κρήτη
Κυριάκος, Ηράκλειο – Κρήτη
Λεβέντης, Άνω Σταλός – Κρήτη

Δημοφιλέστερα

To Top