Ελλάδα

Έγκλημα στην Καλαμαριά: Ο αστυνομικός κατείχε νόμιμα καραμπίνα ενώ του είχε αφαιρεθεί το υπηρεσιακό όπλο

Συγκλονίζει τη Θεσσαλονίκη η οικογενειακή τραγωδία που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης σε διαμέρισμα της Καλαμαριάς, όταν ένας 38χρονος αστυνομικός σκότωσε με κυνηγετική καραμπίνα τη 42χρονη πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Όλα συνέβησαν, περίπου στις 8:15 το πρωί. Το ζευγάρι είχε πάρει διαζύγιο και δεν έμενε μαζί. Ο 38χρονος και η 42χρονη είχαν κάνει δυο παιδιά, τα οποία ο δράστης είχε πάει και είχε αφήσει νωρίτερα στο σχολείο. Στη συνέχεια, πήγε στο διαμέρισμα της πρώην συζύγου του επί της οδού Κομνηνών, την πυροβόλησε με μια καραμπίνα, πριν τελικά αυτοκτονήσει ο ίδιος.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από γείτονες για περιστατικό με πυροβολισμούς στο διαμέρισμα του 6ου ορόφου. Μόλις οι αστυνομικοί έφτασαν, εντόπισαν τις σορούς.

Το ζευγάρι δεν είχε απασχολήσει τις Αρχές για ενδοοικογενειακό πρόβλημα

Σύμφωνα με πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας, το ζευγάρι δεν είχε απασχολήσει καμία αστυνομική υπηρεσία για ενδοοικογενειακό πρόβλημα, ούτε υπήρχε κάποια καταγγελία από την πλευρά της γυναίκας για απειλές ή βίαιη συμπεριφορά.

Το 2023, το ζευγάρι χώρισε με συναινετικό διαζύγιο, με το οποίο ρυθμίστηκαν οι μέρες και ώρες που θα βλέπει τα παιδιά.

Ο αστυνομικός Λ. Μ. υπηρετούσε στο τμήμα της Υ.Τ.Ε.Β.Ε. (Υποδιεύθυνση Τεχνικών Εφαρμογών Βορείου Ελλάδος), ενώ του είχε αφαιρεθεί το υπηρεσιακό όπλο όπως προβλέπεται στις περιπτώσεις αυτές. Η τοποθέτησή του σε υπηρεσία γραφείου οφείλεται σε πρόβλημα τενοντίτιδας που αντιμετώπιζε.

Η καραμπίνα (κυνηγετικό όπλο) με την οποία τελέστηκαν το έγκλημα και η αυτοκτονία βρισκόταν νομίμως στην κατοχή του αστυνομικού.


Kalamaria___9_


Kalamaria___5_


WhatsApp_Image_2023-09-12_at_10_03_51_AM

Τα παιδιά την ώρα του φονικού βρίσκονταν στο σχολείο και δεν γνώριζαν ότι οι γονείς τους ήταν νεκροί. Ειδικοί ψυχολόγοι της Ελληνικής Αστυνομίας μετέβησαν από την πρώτη στιγμή στο σχολείο που φοιτούν τα δύο ανήλικα παιδιά για να αναλάβουν τη στήριξή τους.


Kalamaria___6_


Kalamaria___7_

Δημοφιλέστερα

To Top