Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Μικρή άνοδος στην έναρξη της συνεδρίασης

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 866,25 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,64% .

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,67 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,42%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί οριακά κατά 0,07%%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, κατά 3,03% και της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή κατά 2,63%

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΟΠΑΠ κατά -1,59%.

Ανοδικά κινούνται 35 μετοχές, 15 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές έναντι του προηγουμένου κλεισίματος.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: CPI με +3,28%, Αλουμυλ με 3,08% και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με 3,03% ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Κυριακούλης με -4,81%, Ολυμπιακή Τεχνική με -2,23% και ΟΠΑΠ με -1,59%

Στάση αναμονής στις ευρωπαϊκές αγορές

Μεικτή είναι η εικόνα στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό και το ΑΕΠ της Ευρωζώνης που αναμένεται να δημοσιευθούν σήμερα.

Κατά την έναρξη των συναλλαγών, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 είχε πολύ μικρές διακυμάνσεις, με τις μετοχές του κλάδου πετρελαίου και φυσικού αερίου να υποχωρούν κατά 0,8% , την ώρα που τράπεζες σημείωναν μικρά κέρδη της τάξης του 0,6%.

Το διστακτικό άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων ήρθε έπειτα από ένα ασταθές κλείσιμο την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αυξήσει το επιτόκιό της κατά 75 μονάδες βάσης.

Οι μετοχές στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού κινήθηκαν σε θετικό έδαφος στα περισσότερα χρηματιστήρια, καθώς η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα διαμορφώθηκε κάτω από τις προσδοκίες της αγοράς.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, ο γερμανικός δείκτης DAX καταγράφει οριακές απώλειες, στις 13.238 μονάδες. Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 χάνει 0,37% στις 6.249 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,19% 7.035. Στην περιφέρεια. Ο δείκτης στο χρηματιστήριο του Μιλάνου υποχωρεί κατά 0,22%.

Δημοφιλέστερα

To Top