Αθλητισμός

Ο Παναθηναϊκός έχει την καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο πρωτάθλημα και μετά τη νίκη στον Βόλο έκανε το 10Χ10 στο πρωτάθλημα, που αποτελεί το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του.

Παράλληλα, οι «πράσινοι» είναι μόλις η -μόλις- τέταρτη ομάδα στον πλανήτη, που έχει καταφέρει να κάνει το… απόλυτο σε πάνω από 10 αγωνιστικές.

Η Τσαο πακ Κέι από το Μακάο, μετρά 16 νίκες, η Καραμπάγκ από το Αζερμπαϊτζάν 11 και ο Παναθηναϊκός με την Ντουντελάνζ από το Λουξεμβούργο, από 10.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνονιτς, όμως, εκτός από το απόλυτο βαθμολογικής συγκομιδής, έχει την καλύτερη αμυντική λειτουργία στην Ευρώπη και την τρίτη καλύτερη στον κόσμο.

Ο Παναθηναϊκός μετά από 10 αγωνιστικές έχει δεχθεί μόλις τρία γκολ. Οι τρεις ομάδες που παραβίασαν την εστία του ήταν η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Βόλος.

Τα μόλις τρία γκολ παθητικό, σηματοδοτούν και μία από τις καλύτερες αμυντικές γραμμές στον κόσμο.

Στην Ευρώπη, ο Παναθηναϊκός, η Μπαρτσελόνα και η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, δέχθηκαν μέχρι την 10η αγωνιστική μόλις τρία γκολ! Την καλύτερη άμυνα στον κόσμο, διαθέτει η Ολντ Εντουάρντιανς, καθώς στο πρωτάθλημα της Σιέρα Λεόνε έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ μετά από 10 αγωνιστικές.

Την δεύτερη καλύτερη άμυνα στον κόσμο έχει η Μαζίγια από τις Μαλδίβες που έχει δεχθεί δύο τέρματα, ενώ αναλυτικά, ο κατάλογος με τις καλύτερες άμυνες στον κόσμο μετά από 10 αγωνιστικές, έχει ως εξής:

Αναλυτικά οι κορυφαίες αμυντικές επιδόσεις (ομάδα/χώρα.γκολ υπέρ, γκολ κατά):

Ολντ Εντουάρντιανς (Σιερρα Λεόνε) 13-1
Μαζίγια )Μαλδίβες) 39-2
Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 25-3

Δημοφιλέστερα

To Top