Αθλητισμός

Champions League: Ο όμιλος του θανάτου και η τελευταία «ζαριά» της Ατλέτικο

Η ώρα της κρίσης έφτασε! Η τελευταία των στροφή που αναμένεται να ξεδιαλύνει πλήρως το τοπίο στους ομίλους και να χαρίσει τα τελευταία μαγικά εισιτήρια για τους «16» του Champions League.

Έξι από τις ομάδες που θα πάρουν θέσεις μάχης αύριο (1/11) έχουν εξασφαλίσει ήδη την παρουσία τους στην επόμενη φάση της κορυφαίας διοργάνωσης, όμως τα ερωτηματικά παραμένουν.

Ποιος θα πάρει την πρωτιά σε κάθε όμιλο, ποιοι θα συνεχίσουν την ευρωπαϊκή πορεία τους στο Europa League και τι θα γίνει τελικά στον όμιλο του θανάτου; Το Gazzetta μετράει αντίστροφα για τη στιγμή της σέντρας, αλλά μέχρι τότε ρίχνει μια κλεφτή ματιά στα δεδομένα του κάθε ομίλου.

Θυμίζουμε πως στους «16» έχουν προκριθεί ήδη οι:

1ος όμιλος

Πρόκειται δεδομένα για το μεγάλο ματς της βραδιάς. Λίβερπουλ και Νάπολι δίνουν ραντεβού στο «Ανφιλντ» για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League, με το διακύβευμα της πρώτης θέσης να βρίσκεται ακόμα στον αέρα. Το εντυπωσιακό 4-1 της Νάπολι στον α΄γύρο έχει δώσει ξεκάθαρο πλεονέκτημα στους Παρτενοπέι, την ίδια στιγμή που οι Reds ψάχνουν τουλάχιστον μια εκδίκηση για την ταπεινωτική τεσσάρα που γνώρισαν στην Ιταλία. Αμφότερες πάντως έχουν προκριθεί ήδη στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, κάτι που πιθανότατα να επηρεάσει τη δίψα τους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα ο Άγιαξ θα φιλοξενείται από τη Ρέιντζερς στο «Άιμπροξ», η οποία καλείται να ολοκληρώσει ένα… θαύμα και να του κλέψει το εισιτήριο του Europa League. Οι Ολλανδοί άλλωστε είχαν φροντίσει να διαλύσουν τους Σκωτσέζους με 4-0 στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση, κάτι που σημαίνει πως η Ρέιντζερς πρέπει να τους… διαλύσει προκειμένου να τους προσπεράσει στην ισοβαθμία. Και αν λάβουμε υπόψιν πως το σύνολο του Φαν Μπρόκχορστ ψάχνει ακόμα τον πρώτο του βαθμό στη διοργάνωση, τότε μια έκπληξη της τελευταίας στιγμής μοιάζει ακατόρθωτη…

2ος όμιλος
Η ισοπαλία στη Μαδρίτη απέναντι στη Λεβερκούζεν επισημοποίησε τον αποκλεισμό της Ατλέτικο από το Champions League, η οποία πλέον ψάχνει να σώσει ό,τι μπορεί. Τη συνέχεια δηλαδή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και το Europa League, με τους Μαδριλένους να βρίσκονται στην τρίτη θέση του ομίλου και στο +1 από τη Λεβερκούζεν. Η έξοδος ωστόσο στο «Ντραγκάο» απέναντι στην Πόρτο δεν πρόκειται να είναι εύκολη υπόθεση για τους Ροχιμπλάνκος. Οι Πορτογάλοι άλλωστε μπορεί να έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση αλλά μάχονται και για την πρωτιά ομίλου, την οποία για την ώρα καταλαμβάνει η Μπριζ. Ένα ματς για γερά νεύρα, με τους παίκτες του Σιμεόνε να παίζουν τα ρέστα τους για την παραμονή τους στα ευρωπαϊκά «σαλόνια».

Παράλληλα η Λεβερκούζεν θα φιλοξενεί την πρωτοπόρο Μπριζ στην «Bayer Arena», με μοναδικό στόχο τη νίκη. Αν και έχουν το πλεονέκτημα έναντι στης Ατλέτικο σε περίπτωση ισοβαθμίας, οι Γερμανοί αναμφίβολα δεν θέλουν να ρισκάρουν και αναμένεται να τα δώσουν όλα για το τρίποντο που θα περιπλέξει τα πράγματα για τους Ροχιμπλάνκος. Από την πλευρά της, η Μπριζ δεν είναι πλήρως αδιάφορη μιας και σκοπεύει να εξασφαλίζει την πρωτιά που θα της αποφέρει μεγαλύτερες πιθανότητες για μια ευνοϊκή κλήρωση στους «16» της διοργάνωσης.

3ος όμιλος

Δυνατό ματς στα χαρτιά, αν και το μοναδικό διακύβευμα είναι το… πρεστίζ. Μπάγερν και Ίντερ άλλωστε έχουν κλειδώσει ήδη την παρουσία τους στους «16» του Champions League, με τους Βαυαρούς παράλληλα να έχουν εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρωτιά. Ακόμα και χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον ωστόσο, μια αναμέτρηση ανάμεσα σε δυο κλαμπ που φιγουράρουν στην ευρωπαϊκή ελίτ μπορεί να κεντρίσει το βλέμμα.

Κι αν στο ματς του Μονάχου διακυβεύεται τουλάχιστον το… πρεστίζ, στην Τσεχία το ενδιαφέρον κείτεται σε ακόμα πιο χαμηλά επίπεδα. Η Μπαρτσελόνα άλλωστε απέτυχε για δεύτερη σερί χρονιά να προκριθεί στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και έχει αποδεχθεί πλέον πως το μέλλον της βρίσκεται στο Europa. Ο Τσάβι αναμένεται να κάνει εκτεταμένο rotation για την αναμέτρηση απέναντι στην Πλζεν, η οποία από την πλευρά της απλώς περιμένει να ολοκληρώσει την διακοσμητική παρουσία της στους ομίλους.

4ος όμιλος
Δεδομένα αποτελεί τον όμιλο με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Όλες οι ομάδες άλλωστε που τον απαρτίζουν έχουν πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση και στην τελευταία αγωνιστική πρόκειται να πέσουν κορμιά για τα δυο μαγικά εισιτήρια. Πρωτοπόρος και εκείνη που κατέχει ένα ισχνό προβάδισμα είναι η Τότεναμ, η οποία ταξίδεψε στη Μασσαλία για το ραντεβού της απέναντι στην ουραγό, Μαρσέιγ. Η διαφορά τους ωστόσο βρίσκεται μόλις στους δυο βαθμούς και οι ισορροπίες κρέμονται από την πιο λεπτή κλωστή!

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Σπόρτινγκ φιλοξενεί την Άιντραχτ Φρανκφούρτης με την ανακούφιση πως έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Αμφότερες έχουν κατακτήσει επτά βαθμούς στον όμιλο, με τη ζυγαριά ωστόσο να γέρνει ελαφρώς προς τα Λιοντάρια του Αμορίμ, τα οποία στηρίζονται στην έδρα τους και σε… δυο αποτελέσματα (νίκη – ισοπαλία) προκειμένου να διατηρηθούν πάνω από τους Γερμανούς. Με τα δεδομένα ωστόσο του ομίλου μοιάζει πολύ πιθανόν πως οι δυο ομάδες δεν θα επιλέξουν την ασφαλή οδό και θα αναζητήσουν το τρίποντο που θα τους εξασφαλίσει μια θέση στους «16».

Δημοφιλέστερα

To Top