Διεθνή

BBC: Επιστρέφει η παρουσιάστρια που πανηγύριζε την απόσυρση Τζόνσον από την κούρσα διαδοχής των Τόρις

Επιστρέφει την Παρασκευή (3/11) στον «αέρα» του BBC, Martine Croxall, η οποία δέχτηκε σφοδρή κριτική για τον ενθουσιασμό της στην είδηση ότι ο Μπόρις Τζόνσον αποσύρθηκε από τη διαδικασία διαδοχής στους Τόρις.

Ειδικότερα, η Croxall εμφανίστηκε να πανηγυρίζει γι’ αυτή την εξέλιξη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μου επιτρέπεται να είμαι τόσο χαρούμενος; Λοιπόν, είμαι».

Δείτε το βίντεο:

Αυτη η δήλωση είχε ως αποτέλεσμα αγανακτισμένοι τηλεθεατές να ζητούν την παρέμβαση της ρυθμιστικής αρχής Ofcom.

Η έρευνα του καναλιού για την υπόθεση ολοκληρώθηκε και σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι: «Σε αυτό το πρόγραμμα, υπήρξαν αρκετές παρατηρήσεις και αντιδράσεις από την παρουσιάστρια που προκάλεσαν σημαντικό κίνδυνο στο να πιστέψει το κοινό ότι εκφράζονται συγκεκριμένες απόψεις για τη διαδοχή των Συντηρητικών. Επιπλέον, υπήρξε ανεπαρκής αντίκρουση και αμφισβήτηση σε ορισμένες από τις απόψεις που εκφράστηκαν από τους καλεσμένους για το πρόγραμμα. Συνολικά, αυτό σήμαινε ότι αυτή η συγκεκριμένη εκπομπή του The Papers δεν πληρούσε τα εκδοτικά μας πρότυπα, καθώς έδωσε στο κοινό την ευκαιρία να συναγάγει μια συντακτική θέση από την πλευρά του BBC. Αυτό δεν συμφωνεί με τη δέσμευση του BBC για αμεροληψία στη σύνταξη».

Δημοφιλέστερα

To Top