Αθλητισμός

Basket League, Άρης-Απόλλων Πατρών 70-57: Νίκη με σφραγίδα Τολιόπουλου

Ο Έλληνας γκαρντ έκανε καταπληκτικό παιχνίδι με 23 πόντους, έξι ριμπάουντ, πέντε ασίστ και τρία κλεψίματα και ήταν αυτός που ουσιαστικά έκρινε το παιχνίδι στο Nick Galis Hall. Γιατί επίσης έβαλε τα δύο σουτ που οδήγησαν τον Άρη σε διψήφια διαφορά. Ο Απόλλων Πατρών επέλεξε να παίξει άμυνα ζώνης σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και η αλήθεια είναι ότι αυτή η τακτική του έβγαινε έως ότου βέβαια πάρει το όπλο του ο Βασίλης Τολιόπουλος και την τιμωρήσει.

Ο αγώνας

Ο Νίκος Βετούλας διάβασε την απουσία πλέι μέικερ και σουτέρ από τον Άρη και η επιλογή της ζώνης αποδείχθηκε εξαιρετική. Οι «κίτρινοι» δεν βραχυκύκλωσαν απλά, αλλά έκαναν επτά λάθη και μετά βίας εκδήλωνε επιθέσεις. Ο Ζώης Καράμπελας με πέντε κλεψίματα στο πρώτο δεκάλεπτο (!) ήταν ο ιθύνων νους για τους φιλοξενούμενους οι οποίοι έτρεξαν 0-14 σερί και προηγήθηκαν με 6-20 (7’) καθώς ο Άρης χρειάστηκε πέντε λεπτά για να βάλει καλάθι. Το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 11-22.

Στη δεύτερη περίοδο ο Άρης άλλαξε την άμυνά του, διάβασε καλύτερη αυτή του Απόλλωνα και μείωσε σε 22-26 (16’). Ένα εύστοχο τρίποντο του Βασίλη Τολιόπουλου έδωσε το προβάδισμα έπειτα από αρκετή ώρα (30-29, 19’) αλλά ήταν μόλις το δεύτερο του Άρη σε 11 προσπάθειες. Το ημίχρονο έκλεισε με εύστοχο τρίποντο του Γκρίφιν (30-32) και με τον Ζώη Καράμπελα να προσθέτει ένα ακόμη κλέψιμο φτάνοντας τα 7(!) στο πρώτο ημίχρονο.

Οι επτά πόντου του Τζέι Ντι Νότε σε συνδυασμό με την εξαιρετική άμυνα έδωσαν στον Άρη αέρα οκτώ πόντων (40-32, 24’), αλλά ο Απόλλων είχε εξαιρετική αντίδραση. Ο Γκρίφιν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, εκμεταλλεύτηκε τη βιασύνη των «κίτρινων» στις 4-5 φάσεις που βρήκαν στο transition παιχνίδι και επέστρεψε (47-47, 28:30). Αυτό ήταν και το σκορ στο τέλος της 3ης περιόδου.

Οι δύο ομάδες σκόραραν με το σταγονόμετρο στην τελευταία περίοδο (52-49, 33:30). Ο Άρης έδειξε να έχει τον έλεγχο του αγώνα (56-49), ο Απόλλων προσπάθησε να επιστρέψει (56-54, 35’) αλλά ο Τολιόπουλος διατήρησε την ομάδα του σε θέση οδηγού με διαδοχικά τρίποντα (64-54, 37’) και ουσιαστικά έκρινε το παιχνίδι (66-54, 38’).

Τα δεκάλεπτα: 11-22, 30-32, 47-47, 70-57

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην ισορροπία που βρήκε ο Άρης στην άμυνα παρόντος του Σανόγκο και φυσικά στα μεγάλα σουτ που έβαλε ο Βασίλης Τολιόπουλος.

Ο MVP: Ποιος άλλος; Πλην της πρώτης περιόδου όπου είχε πρόβλημα στην ανάγνωση του παιχνιδιού, ο Βασίλης Τολιόπουλος έκανε τρομερό παιχνίδι, έβαλε και τα σουτ που έκριναν το παιχνίδι.

Ο «ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ»: Ο Σανόγκο άλλαξε το παιχνίδι με τις άμυνές του ενώ ο Τζέι Ντι Νότε μετά το κακό πρώτο ημίχρονο, έδωσε επιθετικές λύσεις στο δεύτερο.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ο Χέινς δεν κατεύθυνε σωστά τον Απόλλωνα ενώ ο Γιώργος Μπόγρης ελάχιστα φάνηκε.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η άμυνα του Άρη η οποία υποχρέωσε τον Απόλλων να σκοράρει μόλις 25 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα επτά κλεψίματα του Ζώη Καράμπελα στην πρώτη περίοδο.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Άρης δεν έχασε την επαφή με το σκορ όταν δεν λειτουργούσε η άμυνά του και στην επίθεση δεν μπορούσε καν να εκτελέσει. Όταν αυτά τα δύο άλλαξαν και παράλληλα σταμάτησε να σουτάρει με πενιχρά ποσοστά ευστοχίας απέκτησε τον έλεγχο του αγώνα.

Δημοφιλέστερα

To Top