Αθλητισμός

Basket League, Λαύριο – ΑΕΚ 67-84: Επιστροφή στις νίκες

Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, η ΑΕΚ ήταν τελικά η νικήτρια με 84-67 στην έδρα του Λαυρίου, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα μετά την εντός έδρας ήττα της στην Basket League από τον Άρη.

Ο ΜακΓκρίφ (17π, 8/11 2π, 5 ριμπάουντ) ήταν αυτός που έδωσε τον τόνο επιθετικά για τους φιλοξενούμενους, που δεν κέρδισαν τόσο εύκολα όσο δείχνει το τελικό σκορ, με τη διαφορά να ανοίγει ξαφνικά στο φινάλε από… μπαράζ μακρινών σουτ του Γουίλιαμς. Εκπληκτικός ο Βασίλης Ξανθόπουλος που μοίρασε 11 ασίστ για 1 λάθος, ενώ ο Μάντσεν προσέθεσε άλλους 15.

Για τους ηττημένους ο Ντέιβις έκανε ξέσπασμα στο δεύτερο μέρος με 11 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ Κόουλ και Νικολαΐδης σκόραραν από 18 και 15 αντίστοιχα, αλλά τα 17 λάθη και τα 5/28 τρίποντα ήταν νούμερα απαγορευτικά για να διεκδικήσει τη νίκη.

Πήρε από νωρίς τον έλεγχο η ΑΕΚ
Η ΑΕΚ πήρε από το ξεκίνημα το πάνω χέρι στην αναμέτρηση, με το άτυπο μπρα-ντε-φερ των ΜακΓκρίφ και Φλαγκ να βγάζει τον πρώτο νικητή. Οι 8 πόντοι του έφεραν την ΑΕΚ στο 4-11 και το 6-13, με το Λαύριο σταδιακά να μαζεύει τη διαφορά. Το σκοράρισμα του Κόουλ που πέτυχε τέσσερις σερί, έφερε το παιχνίδι στην ισοπαλία (14-14) αλλά η ΑΕΚ με γρήγορο 0-6 έκλεισε το δεκάλεπτο στο 14-20.

Οι «κιτρινόμαυροι» πέτυχαν 7/7 δίποντα στο δεκάλεπτο αλλά τα λάθη και από τις δύο πλευρές, σε συνδυασμό με την αστοχία από το τρίποντο κράτησε το σκορ πολύ χαμηλά. Όταν η ΑΕΚ βρήκε ανοιχτό γήπεδο, κατάφερε να πάρει και τη μεγαλύτερη διαφορά στο ημίχρονο, με 15-26 (στο 12′) και τον ΜακΓκρίφ διψήφιο με 12. Οι γηπεδούχοι όμως βρήκαν λύσεις κοντά στο καλάθι, με τον Γερομιχαλό να φθείρει τους ψηλούς της ΑΕΚ. Ο Μίτσελ έφτασε τα τρία φάουλ, όσα και ο Φρέζιερ και ο Νικολαΐδης με λέι-απ υπέγραψε το 8-0 του Λαυρίου για το 29-32 (στο 17′). Οι συνεργασίες όμως του Μάντσεν με τον Ξανθόπουλο συνέχισαν να φέρνουν σκορ στην ομάδα του Καντζούρη, που πήγε στα αποδυτήρια με +6 (33-39), έχοντας 12 λάθη. Όμως το Λαύριο είχε να παρουσιάσει το πενιχρό 2/16 από το τρίποντο, που δεν του επέτρεπε να αυξήσει τον δείκτη παραγωγής του.

Ξέφυγε με τα σουτ του Γουίλιαμς στο φινάλε

Το σκηνικό άλλαξε από τη στιγμή που μπήκαν τα σουτ στο 3ο δεκάλεπτο. Ο Ντέιβις ήταν μία επίθεση μόνος του αλλά η ΑΕΚ με τους Μίτσελ και ΜακΓκρίφ συνέχιζε να προηγείται, φτάνοντας στο 42-50. Εκεί σταμάτησε να λειτουργεί η επίθεση της ΑΕΚ και το Λαύριο επέστρεψε, σκοράροντας με τους Ντέιβις και Νικολαΐδη. Ο δεύτερος διαμόρφωσε το 52-51 με ένα τρίποντο, υπογράφοντας το επιμέρους 10-1 αλλά ο Στρέλνιεκς… βγήκε μπροστά. Ο Λετονός σκόραρε τους έξι πόντους της ΑΕΚ στο σημείο εκείνο και η Ένωση διατήρησε ένα μικρό +4 (54-58) ως παρακαταθήκη για το τελευταίο δεκάλεπτο.

Κόουλ και Φρέζιερ φορτώθηκαν με φάουλ και οι φιλοξενούμενοι βγήκαν ξανά στο transition με τον Πετρόπουλο για το 56-64, 8’30” πριν το φινάλε. Η πίεση στην μπάλα από την πλευρά της ΑΕΚ έφερε λάθη για το Λαύριο, αλλά το ίδιο γινόταν και από τη δική της πλευρά. Ένα τρίποντο του Γουίλιαμς διαμόρφωσε το 57-67. Τα φάουλ του Λαυρίου έδωσαν χώρο στους ψηλούς του Καντζούρη να συνεχίσουν να χτυπούν κοντά στη ρακέτα, με τα καρφώματα των Μάντσεν και Μίτσελ να διατηρούν τις διψήφιες διαφορές. Η χαριστική βολή ήρθε από τα τρίποντα των Γουίλιαμς και Μάντσεν που… έγραψαν το 61-78 (61-80 λίγο αργότερα). Το Λαύριο δε γινόταν να επιστρέψει στα τέσσερα λεπτά που απέμεναν και ό,τι συνέβη από εκεί και έπειτα ήταν διαδικαστικό, για να οδηγήσει στο τελικό 64-87 και την τέταρτη νίκη της ΑΕΚ.

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 33-39, 54-58, 64-87

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στα μακρινά σουτ των Γουίλιαμς και Μάντσεν που ένα κλειστό ματς το μετέτρεψαν σε… παράσταση στο 4ο δεκάλεπτο.

Ο MVP: Πολλοί διακριθέντες, αλλά ο Κάμερον ΜακΓκρίφ είχε την πιο σταθερή απόδοση με 17 πόντους, 8/11 δίποντα, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ.

Ο «ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ»: Ο βασίλης Ξανθόπουλος με 11 ασίστ και μηδέν πόντους!

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ο Φλαγκ για το Λαύριο έμεινε στους 7 με 0/4 τρίποντα και έχασε αρκετές «μάχες» με την αθλητική frontline της ΑΕΚ

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο πρώτος πόντους του Απόστολου Νικολαΐδη στην Basket League

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι 11 ασίστ του Ξανθόπουλου.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Μπορεί να μην ήταν μία σούπερ εμφάνιση για την ΑΕΚ, αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή κρατάει τη νίκη που την είχε ανάγκη, για να μην… τριτώσει το κακό πριν τη διακοπή για τα «παράθυρα».

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Δημοφιλέστερα

To Top