Αθλητισμός

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Όλα τα βλέμματα στην Λεωφόρο για το ντέρμπι – Πίνακες με στατιστικά

Η αλήθεια είναι πως ένα ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, σε όποιο άθλημα και αν γίνεται, είναι σημαντικό γεγονός. Το πρώτο φετινό στο ποδόσφαιρο είναι εξαιρετικά σημαντικό όχι μόνο για το γόητρο, αλλά και για την βαθμολογία. Οι «πράσινοι» που έχουν ως τώρα 10 νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές, θα υποδεχθούν τους «ερυθρόλευκους» (19:30 Cosmote Sports 1) που βρίσκονται 10 βαθμούς πίσω.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλει το τρίποντο για να συνεχίσει το σερί και να βάλει δύσκολα στον αντίπαλό της που θα μείνει αν χάσει 13 βαθμούς πίσω, ενώ αυτή του Μίτσελ παίζει τα «ρέστα» της, καθώς ναι μεν έχει πολύ δρόμο ακόμα, αλλά αν χάσει στο ντέρμπι και μείνει τόσο πίσω, τα πράγματα μόνο εύκολα δεν θα είναι στην συνέχεια.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, για τον Παναθηναϊκό, εκτός τις γνωστές απουσίες θα απουσιάσει και ο Πούγγουρας που έκανε ατομικό πρόγραμμα και δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή. Μια αποστολή την οποία αποτελούν οι: Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ιωαννίδης, Σπόραρ, Μπερνάρ, Γκάνεα, Σάντσες, Τσέριν, Τσόκαϊ, Κουρμπέλης, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Βέρμπιτς, Σαβιέρ, Καμπετσής.


podosfairo-1

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Τα στατιστικά

Πάμε τώρα στα στατιστικά με την πολύτιμη βοήθεια της Sofascore, αρχίζοντας από το τι έχουν κάνει οι δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός στα 10 ματς μετράει ισάριθμες νίκες, σπάζοντας το σχετικό ρεκόρ στην ιστορία του που ήταν 9, ενώ ο Ολυμπιακός έχει 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες. Οι «πράσινοι» έχουν σκοράρει 20 φορές ως τώρα και οι «ερυθρόλευκοι» 16, ενώ οι αντίστοιχοι αριθμοί για τα γκολ που έχουν δεχθεί οι δύο ομάδες είναι 3 και 7. Όσον αφορά την κατοχή μπάλας οι Αθηναίοι έχουν 57% και οι Πειραιώτες 60%. Τέλος οι κάρτες είναι 15 κίτρινες και 0 κόκκινες για Παναθηναϊκό και 8 κίτρινες και 0 κόκκινες για Ολυμπιακό.


podosfairo-2

Ξεκινάμε με τους παίκτες και πιο συγκεκριμένα από τους γηπεδούχους. Ο Άντραζ Σπόραρ είναι από τους πλέον κομβικούς ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, καθώς σε 8 αγώνες που έχει παίξει, ξεκινώντας βασικός στους 7, έχει πετύχει 4 γκολ, ενώ έχει κερδίσει και 2 πέναλτι τα οποία έχουν εκτελέσει συμπαίκτες του. Συνολικά έχει 69 λεπτά μέσο όρο, 3 σουτ ανά αγώνα, έχει χάσει ως τώρα 3 μεγάλες ευκαιρίες, ενώ συνολικά έχει 19.63 επαφές της μπάλας σε κάθε αναμέτρηση και κερδίσει 1.5 φάουλ ανά παιχνίδι. Και από τους αριθμούς φαίνεται πόσο σημαντικός είναι για τον Παναθηναϊκό ο Σλοβένος επιθετικός.


podosfairo-3

Δημοφιλέστερα

To Top