Lifestyle

Τσαρλς Κάλεν: Ο serial killer που σκότωνε τους ασθενείς του… χωρίς να τους αγγίξει

To Netflix με τη νέα ταινία «The Good Nurse», ξετυλίγει τη φρικιαστική ιστορία του Τσαρλς Κάλεν, ενός νοσηλευτή που φέρεται ότι σκότωσε περισσότερους από 400 ασθενείς του, από το 1988 έως και το 2003.

Γνωστός με το ψευδώνυμο «Άγγελος του Θανάτου», ο Κάλεν περνούσε για 16 σχεδόν χρόνια, απαρατήρητος από τα νοσοκομεία και τους οίκους ευγηρίας της Πενσυλβανία και του Νιου Τζέρσεϊ, που εργαζόταν και ενώ είχε κινήσει κάποιες υποψίες, κανένας από τους συναδέλφους ή τους εργοδότες του, δεν σταμάτησε τη φονική δράση του.

Ο νοσοκόμος της φρίκης με το ευγενικό χαμόγελο και το διακριτικό παρουσιαστικό, έκοβε το νήμα της ζωής των θυμάτων του, χωρίς καν να τους ακουμπήσει, αλλά βάζοντας ινσουλίνη στον ορό τους, σε μοιραία για τον οργανισμό επίπεδα. Συχνά χρησιμοποιούσε και διγοξίνη, ένα ισχυρό φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία καρδιακών παθήσεων.


cullen-2111

O Τσαρλς Κάλεν ακούει την απόφαση του δικαστηρίου
Αν και υπολογίζεται πως θανάτωσε εκατοντάδες ασθενείς σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας, ο ίδιος ομολόγησε περίπου 40 από τα εγκλήματά του και η ιστορία του, τον κατέταξε σε έναν από τους πιο «παραγωγικούς» serial killer της Αμερικής.

Η δράση του αδίστακτου δολοφόνου, ήρθε στο φως με τη συνδρομή της συναδέλφου του, Έιμι Λόγκρεν, και η σχέση των δύο νοσοκόμων, παρουσιάζεται στη νέα ταινία του Netflix, σε σκηνοθεσία του Τομπίας Λίντχολμ και με πρωταγωνιστές τους βραβευμένους με Όσκαρ Τζέσικα Τσάστεϊν και Έντι Ρέντμέϊν. Το φιλμ που έχει κερδίζει συνεχώς υψηλά νούμερα τηλεθέασης στη streaming υπηρεσία, έρχεται για να αποκαλύψει τα άγνωστα κίνητρα  του Τσαρλς Κάλεν και να αποτελέσει ένα κατηγορητήριο, για το αμερικανικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, που έκανε τα στραβά μάτια, ακόμα και όταν ορθώνονταν «κόκκινες σημαίες».


The Good Nurse | Official Trailer | Netflix

Ποιος ήταν ο Τσαρλς Κάλεν

Ο Τσαρλς Κάλεν γεννήθηκε το 1960 και βίωσε μια τραγική παιδική ηλικία. Ο πατέρας του, ο οποίος ήταν οδηγός λεωφορείων, πέθανε πριν ο Κάλεν γίνει ενός έτους και η μητέρα του, μεγάλωσε μόνη της, τα οκτώ παιδιά της.

Οι συμμαθητές και οι φίλοι των αδερφών του, τον κορόιδευαν. Όπως περιγράφεται στα ξένα μέσα ενημέρωσης, η ζωή του υπήρξε «μίζερη» και στην ηλικία των εννέα ετών, έκανε την πρώτη του απόπειρα αυτοκτονίας.

Όταν ήταν 17 ετών, η μητέρα του σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και εκείνος θύμωσε με το νοσοκομείο, που δεν επικοινώνησε αμέσως μαζί του, ενώ αποτέφρωσε το σώμα της, χωρίς τη συγκατάθεση της οικογένειας.

Δημοφιλέστερα

To Top