Οικονομία

Πλειστηριασμοί: Εβδομάδα με ανατροπές για ακίνητα – φιλέτα και… καράβια

Άλλη μια εβδομάδα με πλήθος πλειστηριασμών ξεκινάει από σήμερα, καθώς μέχρι την Παρασκευή έχουν προγραμματιστεί περισσότεροι από 1.100.

Ξεχωρίζουν, ωστόσο, τρεις που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν την επικαιρότητα λόγω μεγέθους, αλλά και…ανατροπών.

Οι δύο περιπτώσεις αφορούν ακίνητα της εταιρείας «Παπαθάνος Α.Ε.», η οποία έχει βρεθεί αρκετές φορές αντιμέτωπη τα τελευταία χρόνια με πλειστηριασμούς.

Στην παρούσα φάση το σφυρί αφορά ένα από τα λίγα αδόμητα οικόπεδα πάνω στην παραλιακή Λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος της Γλυφάδας, που λόγω θέσης θεωρείται «φιλέτο», καθώς και ένα κατάστημα μεγάλης προβολής στο εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας.

Και για τα δύο αυτά ακίνητα η εταιρεία άσκησε ανακοπή και δικαιώθηκε από το δικαστήριο πετυχαίνοντας τον υπερδιπλασιασμό της τιμής εκκίνησης για τους πλειστηριασμούς που είναι προγραμματισμένοι για την ερχόμενη Παρασκευή 11 Νοεμβρίου.

Το οικόπεδο βρίσκεται στην περιοχή πλησίον του Γκολφ Γλυφάδας, επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος, στο ρεύμα προς Πειραιά, και σε απόσταση 200 μέτρων περίπου από τον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου.

Προέρχεται από τη συνένωση δύο όμορων οικοπέδων και καταλαμβάνει επιφάνεια κατά πρόσφατη και ακριβέστερη καταμέτρηση 2.344,15 τ.μ. και κατά το κτηματολόγιο 2.314 τ.μ.

Στο παρελθόν υπήρχε μέσα σε αυτό πεπαλαιωμένη οικοδομή της δεκαετίας του ’60 που έχει κατεδαφιστεί, ενώ σήμερα είναι αδόμητο και διαθέτει πρόσοψη στα νοτιοδυτικά επί πλευράς μήκους 54,35 μέτρων στη Λεωφόρο Ποσειδώνος και στα βορειοδυτικά επί πλευράς μήκους 40,34 μέτρων στην οδό Ιατρού Λιούγκα.

Είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, ο συντελεστής δόμησης ισούται με 0,80 και ο συντελεστής κάλυψης 1/3.

Το ακίνητο αποκτήθηκε από την εταιρεία το 2009 και σήμερα είναι περιφραγμένο με τοιχίο οπλισμένου σκυροδέματος και στις προσόψεις επί της οδού Λιούγκα και Λεωφόρου Ποσειδώνος πάνω από το τοιχίο φέρει λαμαρίνα και σιδερένια κάγκελα.

Το οικόπεδο κουβαλάει προσημείωση για 6 εκατ. ευρώ υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς από τις 4/2/2010, προσημείωση υπέρ της ίδιας για ποσό 1 εκατ. ευρώ από τις 16/2/2011, αναγκαστική κατάσχεση για 300.000 ευρώ υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς στις 17/5/2019 και δεύτερη αναγκαστική κατάσχεση υπέρ της ίδιας για 1 εκατ. ευρώ, στις 31/3/2022.

Δημοφιλέστερα

To Top