Διεθνή

Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Ποιοι είναι οι έξι Ελληνοαμερικανοί που διεκδικούν μία θέση στο Κογκρέσο

Άρωμα…Ελλάδας θα έχουν οι αυριανές ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ με την διεθνή κοινότητα να αδημονεί για το αποτέλεσμα της κάλπης που θα κρίνει το πολιτικό μέλλον του Δημοκρατικού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και την «ατζέντα» της Ουάσινγκτον σε διεθνή θέματα.

Δίνοντας τη μεγάλη μάχη για τα ελληνικά συμφέροντα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία -τα δύο σώματα του Κογκρέσου- το μεγάλο στοίχημα στις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου είναι να μην απωλέσουν οι Δημοκρατικοί τον έλεγχο του Γερουσίας και, κυρίως, να μην αποχωρήσει ο φιλέλληνας Ρόμπερτ Μενέντεζ από επικεφαλής στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας.

Σε τρεις Δημοκρατικούς και τρεις Ρεπουμπλικανούς ομογενείς, που σηκώνουν τα μανίκια τους για να κατακτήσουν μία θέση στο αμερικανικό Κογκρέσο, θα είναι αύριο στραμμένα τα βλέμματα της ελληνικής κοινότητας.

Έξι Ελληνοαμερικανοί διεκδικούν μία θέση στο Κογκρέσο

Ο Ρεπουμπλικανός Γκας (Κωνσταντίνος) Μπιλιράκης

Ο 60χρονος δικηγόρος Γκας (Κωνσταντίνος) Μπιλιράκης είναι ένα από τους κρυφούς άσσους στο… μανίκι της ομογένειας και των Ρεπουμπλικάνων στη Φλόριντα.

Με καταγωγή από την Κάλυμνο και γιος του ομογενούς πρώην ομοσπονδιακού ρεπουμπλικάνου βουλευτή Μάικλ Μπιλιράκη, ο Ελληνοαμερικανός πολιτικός αποφοίτησε από το ομογενειακό λύκειο του Τάρπον Σπρίνγκς.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα και, προτού ξεκινήσει την ενασχόλησή του με τα κοινά, εργάστηκε ως δικηγόρος στην Τάμπα.

Από το 2007 εκλέγεται κάθε χρόνο στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο Δημοκρατικός Τζον Σαρμπάνης

Το 2007, αφότου αποσύρθηκε από την πολιτική ο πατέρας του, Πολ Σαρμπάνης, είπε να δοκιμάσει την τύχη του.

Ο 60χρονος σήμερα Δημοκρατικός Τζον Σαρμπάνης εκλέγεται στην Πολιτεία του Μέριλαντ τα τελευταία 15 χρόνια.
Παλιότερα είχε διατελέσει επαρχιακός δικαστής στο Μέριλαντ.

Ο Δημοκρατικός Κρις Πάππας

Θεωρείται ανερχόμενο αστέρι των Δημοκρατικών στην πολιτεία του Νιου Χαμσάιρ.

Δημοφιλέστερα

To Top