Ελλάδα

Εξάγουμε Μυκονιάτικα κλάμπ σε όλο τον κόσμο

Τελικά μάλλον το καλύτερο εξαγώγιμο προϊόν μας τα τελευταία χρόνια αποδεικνύεται η διασκέδαση, τα κλαμπ, οι trendy νεο-ταβέρνες και τα δυνατά μυκονιάτικα brands. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς τη ζήτηση που έχουν το «Nammos», o «Scorpios» και το «Solymar» που έχουν ήδη ανοίξει φτερά για τα Εμιράτα και το Μεξικό, ενώ έπονται, σύμφωνα με όσα ακούγονται εντός και εκτός του Νησιού των Ανέμων, το «Principote» και το «SantΑnna». Μάλιστα εις εκ των ιδιοκτητών του τελευταίου ταξίδεψε στην Ιμπιζα εδώ και μία εβδομάδα, αφού συζητάει μαζί με τους άλλους συνεταίρους του τις -τουλάχιστον- δύο προτάσεις που έχουν για να ανοίξουν το beach club τους στο πιο διάσημο νησί των Βαλεαρίδων.

Το «Principote», αντίθετα, δεν βιάζεται να κατέβει στα Εμιράτα, παρότι έχουν προσεγγίσει την ιδιοκτησία του επενδυτές από το Ντουμπάι, προσφέροντας γην και ύδωρ για να ανοίξει εκεί. Μένει όχι μόνο να βρεθεί το κατάλληλο location για να στεγαστεί το project, αλλά να συμφωνηθούν και οι όροι συνεργασίας για να μετακομίσει στο εμιράτο της υπερβολής η luxury αισθητική του διάσημου beach club στον Πάνορμο.

Ο «Scorpios», από την άλλη, που άλλαξε τα δεδομένα της διασκέδασης στο Νησί των Ανέμων, φέρνοντας άρωμα Τουλούμ, στήνει το νέο του εγχείρημα στην περιοχή όπου ο Μάριο Χέρτελ και ο Τόμας Χέιν εμπνεύστηκαν το project που άλλαξε για πάντα τον βράχο της Παράγκας. Θα ξεκινήσει να λειτουργεί αυτόν τον Δεκέμβριο αποπνέοντας αυτή την boho μεξικάνικη αισθητική, ενώ άλλο ένα πολύ γνωστό όνομα έχει πάρει φόρα για το εξωτερικό: η πασίγνωστη ταβέρνα «Μάνος» από τη Σύμη, όπου ολιγάρχες, εκατομμυριούχοι και σταρ γλεντάνε απενοχοποιημένα, μετά την Τουρκία ανοίγει τις πόρτες της στο Κατάρ.


mykonos_in__2_

Οι ξέφρενοι ρυθμοί της διασκέδασης στη Μύκονο έχουν γίνει παγκόσμιο trend, με αποτέλεσμα τα διασημότερα beach bars του νησιού να ανοίγουν το ένα μετά το άλλο παραρτήματα σε άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς ανά τον πλανήτη

Από το Καλό Λιβάδι στο Κατάρ

Στις 15 Νοεμβρίου ακολουθεί το «Nammos», επίσης στην Ντόχα, μετά το success story του Ντουμπάι με τους τρελούς τζίρους που το ανέδειξαν στο πιο κερδοφόρο εστιατόριο του κόσμου, σύμφωνα με τα όσα ακούγονται.

Το νέο «Nammos» που θα τρέχουν οι Ζαννής Φραντζέσκος και Σάμι Ιμπραήμ, το τέταρτο κατά σειρά, θα στηθεί στο νησί Αλ Μάχα, μια ανάσα από την πόλη Λουσαΐλ και θα καταλάβει την πιο προνομιακή παραλία, σε μια τοποθεσία που θεωρείται ιδανική για να προσελκύσει κύματα τουριστών εν όψει και του Μουντιάλ, όπως συμβαίνει κάθε καλοκαίρι με το αδερφάκι του στη Μύκονο.

Ηταν μια μέρα λίγο μετά τα περσινά Χριστούγεννα όταν ο Δημήτρης Ιακωβίδης και ο Αλκης Βατόπουλος, ιδιοκτήτες του Solymar, ενός από τα πιο γνωστά beach bars της Μυκόνου, υπέγραψαν τη συμφωνία με την εταιρεία UBC από το Κατάρ για να στήσουν το πρώτο ομώνυμο εστιατόριο στο νησάκι Γκεβάν. Πρόκειται στην ουσία για ένα τεχνητό νησί, προέκταση του Pearl-Qatar, 350 μέτρα ανοιχτά του West Bay της Ντόχα, πρωτεύουσας ενός εμιράτου που «ανοίγεται» σιγά-σιγά προς τη Δύση και τις τουριστικές επενδύσεις.

Είθισται όταν ακούμε τις λέξεις «Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα», η σκέψη μας να πηγαίνει αυτόματα στο Ντουμπάι, το πιο δυτικοποιημένο απ’ όλα τα κρατίδια.

Το Κατάρ όμως είναι μια εντελώς διαφορετική περίπτωση, αφού μόλις τα τελευταία χρόνια έκανε ένα σταθερό άνοιγμα προς τη Δύση, με αποκορύφωμα το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί εκεί σε λίγες ημέρες. Πρόκειται για τη χώρα με το τέταρτο υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στον κόσμο, η οποία παράγει και έχει τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου.


mykonos_in__4_

Το νέο «Solymar» στο νησάκι Γκεβάν του Κατάρ θα είναι μερικώς υπό τη σκέπη του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου «Corinthia»

Δημοφιλέστερα

To Top