Αθλητισμός

La Liga: Ανατροπή… τίτλου με δέκα παίκτες για τη Μπαρτσελόνα, 2-1 την Οσασούνα – Δείτε τα γκολ

Σύμφωνοι, είναι ακόμα (πάρα) πολύ νωρίς. Αλλά είναι αλήθεια ότι τέτοιες νίκες μπορούν να δώσουν (μέχρι και) πρωταθλήματα. Η Μπαρτσελόνα, με όλα να της πηγαίνουν στραβά, βρήκε τον τρόπο, χάρη και στις αλλαγές του Τσάβι, να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, να νικήσει στη Παμπλόνα την πολύ καλή φέτος Οσασούνα (2-1) και να βρεθεί στο +5 σε σχέση με τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης, εξασφαλίζοντας ότι θα πάει στη μουντιαλική διακοπή ως πρωτοπόρος της La Liga.

Ποτέ στο παρελθόν στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος, η Μπαρτσελόνα δεν είχε ανατρέψει εκτός έδρας παιχνίδι στο οποίο έχανε στο ημίχρονο και ήταν με παίκτη λιγότερο! Για όλα, όμως, φαίνεται πως υπάρχει η πρώτη φορά.

Ο Αμπντέ, δανεικός από τη Μπάρτσα, δεν ήταν στην διάθεση του Χαγκόμπα Αρασάτε λόγω τραυματισμού, αν και ούτως ή άλλως δεν θα έπαιζε, λόγω της γνωστής ως «ρήτρας του φόβου» με την οποία, για να αγωνιστεί ένας δανεικός, πρέπει η ομάδα να πληρώσει ένα σημαντικό ποσό στην ομάδα που τον δανείζει.

Ο Τσάβι, σε σχέση με το ματς κόντρα στην Αλμερία, έκανε μόνο μια αλλαγή, ξεκινώντας τον Αντρέας Κρίστενσεν στο κέντρο της άμυνας αντί του Ζεράρ Πικέ, ο οποίος δεν ξεκίνησε βασικός στο τελευταίο ματς της καριέρας του.


OSASUNA 1-2 BARÇA | LALIGA 2022/23 MD14

Γκολ η Οσασούνα με το «καλημέρα»
Η Οσασούνα, η ευχάριστη έκπληξη της φετινής σεζόν, ξεκίνησε πολύ δυνατά με πίεση ψηλά, δυσκολεύοντας σημαντικά την κυκλοφορία των φιλοξενούμενων, απειλώντας γρήγορα την εστία του Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν.

Και, μάλιστα, δεν έμεινε μόνο εκεί. Μόλις στο έκτο λεπτό, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του αρχηγού Νταβίντ Γκαρθία από το ύψος του πέναλτι ύστερα από κόρνερ του Ρουμπέν Γκαρθία, με τους Καταλανούς να «παγώνουν» και να διαμαρτύρονται, δικαίως, για επιθετικό φάουλ που προηγήθηκε στον Μάρκος Αλόνσο, από συμπαίκτη του σκόρερ.

Το γκολ εξυπηρέτησε άψογα το πλάνο παιχνιδιού της Οσασούνα, η οποία συνέχιζε μεν να πιέζει ψηλά, εκμεταλλευόμενη την κακή βραδιά του Σέρχιο Μπουσκέτς, αλλά να είναι και πιο κλειστή στα μετόπισθεν, με τη Μπαρτσελόνα να πλησιάζει την εστία του Αϊτόρ Φερνάντεθ, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο, όμως, οι Μπλαουγκράνα ήταν πιο επικίνδυνοι, με ένα σουτ του Αλεχάντρο Μπάλντε να φεύγει άουτ και τον Αϊτόρ να αποκρούει προσπάθεια του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ύστερα από ωραίο συνδυασμό με τον Ουσμάν Ντεμπελέ.

Αποβολή του Λεβαντόφσκι
Αυτό το σουτ του Πολωνού έμελλε να είναι και το τελευταίο, αφού ο διαιτητής Χεσούς Χιλ Μανθάνο, ο οποίος έχει σφυρίξει και στο ελληνικό πρωτάθλημα, φρόντισε και πάλι να γίνει πρωταγωνιστής.

Δημοφιλέστερα

To Top