Διεθνή

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Έχασε ο Τούρκος τηλεγιατρός Dr. Oz – Στους Δημοκρατικούς η έδρα στην Πενσυλβάνια

Στους Δημοκρατικούς κατέληξε η έδρα στη Γερουσία για την Πενσιλβάνια με τον υποψήφιό τους Τζον Φέτερμαν να κερδίζει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, τον Τούρκο τηλεγιατρό Dr. Μεχμέτ Οζ.

Σύμφωνα με το NBC η νίκη αυτή ενδεχόμενως να αποδειχθεί αποφασιστικής σημασίας για τον έλεγχο της Γερουσίας ενώ είναι σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ>

Με καταμετρημένο το 90% των ψήφων το NBC και άλλα αμερικανικά μέσα ανακοίνωσαν ότι ο Φέτερμαν θα είναι ο νικητής στη μάχη της Πενσιλβάνια με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών να κάνει και δηλώσεις για τη μεγάλη του νίκη.

John Fetterman: 'I never expected that we were going to turn these red counties blue, but we did what we needed to do … That’s why I’ll be the next U.S. senator for Pennsylvania' #Election2022 pic.twitter.com/0KJsELHQbQ

— NowThis (@nowthisnews) November 9, 2022

\r\n”}” data-component=”Atcom.Sites.ProtoThema.Components.HtmlSnippets.EmbeddedAsset”>

Ο Φέτερμαν θα αντικαταστήσει στη Γερουσία τον Ρεπουμπλικάνο Πατ Τούμεϊ «βάφοντας» την Πενσιλβάνια μπλε (Δημοκρατικό Κόμμα) από κόκκινο (Ρεπουμπλικανικό Κόμμα) που ήταν μέχρι σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι στην Πενσιλβάνια είχαν επικρατήσει οι Δημοκρατικοί και στις εκλογές του 2020 όταν ο Τζο Μπάιντεν αναδείχθηκε νέος πρόεδρος των ΗΠΑ αντί του Ντόναλντ Τραμπ.΄

Αμερικανικά μέσα αναφέρουν ότι η ήττα του Οζ αποτελεί χτύπημα για τον Τραμπ ο οποίος τον είχε υποστηρίξει τόσο στις προκριματικές εσωκομματικές εκλογές όσο και στην προεκλογική εκστρατεία για τις ενδιάμεσες εκλογές.

Ο Οζ, ένας διάσημος τηλεγιατρός ο οποίος έχει στενές σχέσεις με το καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε επενδύσει εκατομμύρια δολάρια στην προεκλογική εκστρατεία, ωστόσο σε όλη τη διάρκειά της ήταν πίσω από τον Φέτερμαν στις δημοσκοπήσεις ακόμα και το διάστημα κατά το οποίο ο Δημοκρατικός αντίπαλός του ήταν εκτός λόγω εμφράγματος.

Σε όλη την προεκλογική εκστρατεία ο μεγάλος «αντίπαλος» για τον Οζ ήταν να πείσει ότι δεν είναι ένας οπορτουνιστής ο οποίος δεν έχει καμία επαφή με την πολιτεία της Πενσιλβάνια.

Ο ίδιος ρίχε προσπαθήσει – χωρίς αποτέλεσμα, όπως φαίνεται – να αντεπιτεθεί τις τελευταίες εβδομάδες κατηγορώντας τον Φέτερμαν για μαλθακότητα απέναντι στο έγκλημα ή για υπερβολική «αριστεροσύνη» για την Πενσιλβάνια.

Δημοφιλέστερα

To Top