Οικονομία

Χρηματιστήρια: Συντηρητικές κινήσεις στις ευρωαγορές εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τις ΗΠΑ

Επιφυλακτικότητα επικρατεί στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές, καθώς οι διεθνείς επενδυτές περιμένουν τα αποτελέσματα των αμερικανικών ενδιάμεσων εκλογών.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει μικρή πτώση 0,12% στις 421,12 μονάδες, με τον κλάδο ταξιδιών και αναψυχής να χάνει 1%, ενώ οι εταιρείες κοινής ωφέλειας κερδίζουν 0,6%.

Στα κυριότερα ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 με πτώση 0,25%, ο γερμανικός DAX χάνει 0,27%, ο γαλλικός CAC 40 με οριακή άνοδο 0,04%, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,40% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με άνοδο 0,28%.

Οι ενδιάμεσες εκλογές θα καθορίσουν το αν οι Δημοκρατικοί θα διατηρήσουν την ισχνή τους πλειοψηφία στη Βουλή και τη Γερουσία, με τη δεύτερη να αναδεικνύεται σε πραγματικό θρίλερ, καθώς κρίσιμες πολιτείες όπως η Πενσιλβάνια και το Μίσιγκαν περνούν τον έλεγχο των Δημοκρατικών, η Νέα Υόρκη παραμένει επίσης στους Δημοκρατικούς, ενώ σε άλλα παραδοσιακά προπύργια των ρεπουμπλικάνων, όπως η Τζόρτζια, Αριζόνα, Ουισκόνσιν και Νεβάδα δίνεται μάχη. Αν οι Ρεπουμπλικάνοι πάρουν τον έλεγχο ενός από τα δύο τμήματα του νομοθετικού σώματος, θα σήμαινε ότι υπάρχει σημαντική αλλαγή εξουσίας στην Ουάσιγκτον και ενδεχόμενο αδιέξοδο.

Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να σημάνει τη διαφορά για τον πρόεδρο Μπάιντεν, που οι ελπίδες του στηρίζονται στο αν οι Δημοκρατικοί μπορούν να προωθήσουν την ατζέντα του μέσω ενός υπερκομματικού Κογκρέσου.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα futures των αμερικανικών μετοχών παρέμειναν κατά βάση αμετάβλητα, ενώ οι μετοχές σε Ασία και Ειρηνικό έκλεισαν σε μεικτό έδαφος.

Ειδήσεις σήμερα:

Η 12χρονη αναγνώρισε και το μοτέλ που την εξέδιδε ο Μίχος

Πώς βλέπουν Hurriyet και Sabah την απόφαση για μη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης

Ο Αλβέρτος του Μονακό φωτογραφίζεται για πρώτη φορά με τα δύο νόθα παιδιά του

Δημοφιλέστερα

To Top