Lifestyle

Η μυστική αποστολή του Μπέαρ Γκρίλις στο Έβερεστ για να βρει τον κουνιάδο της Πίπα Μίντλετον

O Μπέαρ Γκρίλις, ο πιο διάσημος τηλεοπτικός «ταξιδευτής»-εξερευνητής της βρετανίας, ο οποίος ειδικεύεται σε επίκινδυνα ταξίδια και αποστολές στα πιο άγρια μέρη του πλανήτη, ηγήθηκε μιας μυστικής αποστολής στο Έβερεστ που έχει ως στόχο να ανακτήσει το σώμα του Μάικλ Μάθιους, κουνιάδου της Πίπα Μίντλετον, ο οποίος πέθανε σε ορειβατικό δυστύχημα λίγες ώρες αφότου κατέκτησε την υψηλότερη κορυφή του κόσμου.

Ο τηλεοπτικός σταρ – αρχιπρόσκοπος και φίλος της Κέιτ, Πριγκίπισσας της Ουαλίας, οδήγησε μια αποστολή στο Έβερεστ νωρίτερα μέσα στη χρονιά για να προσπαθήσει να βρει το σώμα του Μάικλ Μάθιους.

Ο Μάικλ Μάθιους σκοτώθηκε το 1999, σε ηλικία 22 ετών, προσπαθώντας να ξεπεράσει το ρεκόρ του φίλου του Μπέαρ Γκρίλις και να γίνει αυτός ο μικρότερος σε ηλικία βρετανός που κατακτά το Έβερεστ. Ο Μπέαρ Γκρίλις το είχε καταφέρει σε ηλικία 23 ετών. Ο Μάικλ Μάθιους έσπασε το ρεκόρ, με τίμημα όμως την ζωή του.


64332233-11405567-Mr_Matthews_on_the_famous_mountain_in_1999_when_he_broke_Mr_Gryl-a-3_1667953982728

Η τελευταία φωτογραφία του Μάικλ Μάθιους πριν χαθεί για πάντα στο Εβερεστ

Ήταν ο αδερφός του Τζέιμς Μάθιους, συζύγου της Πίπα Μίντλετον, οδηγού αγώνων και διευθυντή του ομώνυμου hedge fund. Η Πίπα Μίντλετον είναι η αδερφή της πριγκίπισσας της Ουαλίας Κέιτ, που είχε κλέψει την παράσταση από τον γάμο της Κέιτ με τον Γουίλιαμ, με το στενό και διαφανές – αποκαλυπτικό λευκό φόρεμα στο γάμο της αδερφής της.

Ο Τζέιμς Μάθιους, και ο τρίτος αδερφός, ο σταρ του Made In Chelsea, Σπένσερ Μάθιους, είναι φίλοι με τον Μπέαρ Γκρίλις.

«Πραγματικά είχαμε μια αποστολή στο Έβερεστ για να προσπαθήσουμε να ανακτήσουμε το σώμα του αδερφού ενός καλού φίλου, ο οποίος ανέβηκε στην κορυφή, έναν χρόνο μετά από εμένα, αλλά δεν βρέθηκε ποτέ», δήλωσε ο Μπέαρ Γκρίλις. «Πραγματικά προσπαθήσαμε. Είχαμε την καλύτερη ομάδα στον κόσμο» συμπλήρωσε.

Η οικογένεια Μάθιους θέλει απεγνωσμένα να βρει το σώμα του. Μιλώντας στο Oxford Union, ο Τζέιμς Μάθιους, πρώην απόφοιτος του Eaton δήλωσε πως «Είχαμε φτιάξει μια ομάδα, όπως, με δέκα εξειδικευμένους ορειβάτες από το Νεπάλ και άλλους τόσους απίστευτους δυτικοί ορειβάτες. Καταφέραμε να ανακτήσουμε ένα σώμα. Αλλά δεν ήταν του Μάικλ, ήταν ένας ορειβάτης από το Νεπάλ».

Ο Μπέαρ Γκρίλις, ο οποίος έχει προσελκύσει μεγάλα ονόματα, όπως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και οι αστέρες του Χόλιγουντ, Κέιτ Γουίνσλετ και Μπεν Στίλερ, για να εμφανιστούν στο σόου του, Running Wild With Bear Grylls, πρόσθεσε: «Η ιστορία δεν έχει βγει ακόμα, οπότε δεν μπορώ να σας πω πολλές λεπτομέρειες, αλλά ήταν μια πραγματικά ξεχωριστή στιγμή για την οικογένεια [του Μάικλ]. «Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα της ορειβασίας σε μεγάλο υψόμετρο, καθώς οι άνθρωποι πληρώνουν το απόλυτο τίμημα εκεί ψηλά».


64332151-11405567-Mr_Grylls_on_Mount_Everest_in_1998_when_he_was_23_years_old_and_-a-6_1667953982730

Ο 23χρονος τότε Μπέαρ Γκρίλις όταν κατέκτησε το Έβερεστ το 1998 και ήταν για έναν χρόνο ο μικρότερος Βρετανός που το κατέκτησε πρώτος. Την επόμενη χρονιά το κατέκτησε ο 22χρονος Μάικλ Μάθιους που εξαφανίστηκε στην κατάβαση μέσα σε μια καταιγίδα

Δημοφιλέστερα

To Top