Αθλητισμός

NBA: «Απόδραση» των Μιλγουόκι Μπακς με 136-132 από την Οκλαχόμα μετά από δύο παρατάσεις – Δεν έπαιξε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Οι Μπακς μέτρησαν την 10η νίκη τους σε 11 αναμετρήσεις στην έναρξη της σεζόν στο ΝΒΑ. Η εκτός έδρας “μάχη” με τους Θάντερ, είχε ως δεδομένο πως τα “ελάφια” θα παρατάσσονταν χωρίς… μισή ομάδα. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προφυλάχθηκε από τις ενοχλήσεις στο γόνατο, ενώ στις γνωστές απουσίες των Πατ Κόνατον, Τζο Ινγκλς και Κρις Μίντλετον, προστέθηκε και εκείνη του Τζρου Χόλιντεϊ.

Έπειτα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, με διπλή παράταση και γεμάτα 58 λεπτά αγώνα, το σύνολο του Μάικ Μπουντενχόλζερ κατάφερε να “αποδράσει” από την Οκλαχόμα και να επιστρέψει σύντομα στα θετικά αποτελέσματα. Για να συμβεί αυτό ο Τζεβόν Κάρτερ σημείωσε ρεκόρ καριέρας έχοντας 36 πόντους και 12 (!) ασίστ, την ώρα που ο rookie Μαρζόν Μπότσαμπ είχε ρόλο πρωταγωνιστή για 19 πόντους, 8 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα! Κομβική η συμβολή του “διπλού” Μπρουκ Λόπεζ που σκέπασε τα καλάθια και για ακόμη μία φορά… μίλησε στα σημεία που τον χρειάστηκε περισσότερο η ομάδα (24π.,13ριμπ.), την ώρα που ο Πόρτις προσέθεσε 13 πόντους με 9 ριμπάουντ και ο Χιλ είχε 12 π., 5ασ., 3κλ. και όλη την “βρώμικη” δουλειά.


Oklahoma City Thunder vs. Milwaukee Bucks Full Game Highlights | Nov 9 | 2022-23 NBA Season

Από την άλλη, οι 39 πόντοι του Γκίλτζιους-Αλεξάντερ που μοιάζει ασταμάτητος τη φετινή σεζόν δεν φάνηκαν αρκετοί για τους Θάντερ. Όσο και αν είχαν τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι στους 17 πόντους με 10 ριμπάουντ και τον Τζος Γκίντεϊ σε καλό φεγγάρι (18π., 15ριμπ, 6ασ.).

Όσον αφορά τον αγώνα, με ένα τρίποντο του Γκρέισον Άλεν το Μιλγουόκι βρέθηκε γρήγορα στο +8 (4-12), όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αντιδράσουν και να φέρουν το ματς σε ισορροπία με τον Γουίλιαμς να τους δίνει και το προβάδισμα λίγο πριν το τέλος (27-25) της πρώτης περιόδου, που έληξε… στο μηδέν (27-27) ξανά με τον Άλεν. Στο δεύτερο δωδεκάλεπτο εκείνοι που κρατούσαν τα ηνία ήταν οι Θάντερ, με τους Μπακς να διατηρούνται σε κοντινή απόσταση, ενώ ο Χιλ με τέσσερις συνεχόμενους πόντους έκλεισε το ημίχρονο στο 55-55. Κάτι που εν μέρει… προοικονομούσε και την κατάληξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα.

Ο Μπότσαμπ που έπαιρνε περισσότερες πρωτοβουλίες μέσα στο παιχνίδι άρχισε να μπαίνει στο “κάδρο” δίπλα στον Κάρτερ και έγραψε το 64-71 αρκετά νωρίς στο τρίτο δωδεκάλεπτο. Η τριπλέτα Γκίντεϊ- Γκίλτζιους-Αλεξάντερ και Τρε Μαν ήταν εκείνη που οδήγησε στη συνέχεια για το 87-81 που διαμορφώθηκε στο 36ο λεπτό με το τρίποντο του Τζορτζ Χιλ να κλειδώνει το σκορ σε 84-87. Αυτή ήταν και η βάση με την οποία ξεκίνησαν και την τέταρτη περίοδο οι δύο ομάδες. Ο Μπότσαμπ έδωσε… αέρα στα “ελάφια” με 100-110 5’21” πριν τη λήξη της αναμέτρησης με τον Ντορτ να φέρνει νέα ισοπαλία στα 54.5” (119-119). Ο πολύ δραστήριος Ποκουσέφσκι ανέλαβε την τελευταία επίθεση της ομάδας του, το τρίποντο που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο και η παράταση ήταν γεγονός!

Εκεί, το σκορ άνοιξε ο Κάρτερ και μετά το 126-125 του Γκίλτζιους-Αλεξάντερ που έφερνε την Οκλαχόμα ένα βήμα πριν την νίκη, ο Μπρουκ Λόπεζ κέρδισε φάουλ σε… νεκρό χρόνο, μέτρησε 1/2 και έστειλε το παιχνίδι σε νέα παράταση. Στο 1’22” πριν τη λήξη, ο Μπόμπι Πόρτις έγραψε το 128-132 δίνοντας έναυσμα στην ομάδα του, με τον Γκρέισον Άλεν να βάζει την τελική υπογραφή.

Δημοφιλέστερα

To Top