Ελλάδα

«Athens. The city is the museum»: Υπουργείο Τουρισμού, δήμος Αθηναίων και Google συμπράττουν για την Αθήνα

Την ανάδειξη της Αθήνας σε προορισμό για όλο τον χρόνο προσφέρει το νέο πρόγραμμα «Athens. The city is the museum», που αποτελεί κοινή πρωτοβουλία του υπουργείου Τουρισμού, του Δήμου Αθηναίων και της Google.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να προσφέρει μια νέα εμπειρία σε ιδιαίτερες και ανεξερεύνητες πλευρές της Αθήνας. Ταξιδιώτες αλλά και κάτοικοι μπορούν να ανακαλύψουν την πόλη περπατώντας και να εξερευνήσουν διάφορες πτυχές της, όπως την αθηναϊκή σκηνή της τέχνης του δρόμου, γαστρονομικές εμπειρίες, τη μουσική και την αρχιτεκτονική. Παράλληλα, θα μπορούν να περιηγηθούν σε λιγότερο γνωστές γειτονιές μέσα από ιστορίες.

Ήδη, ο πρώτος ηχητικός περίπατος είναι διαθέσιμος. Η διαδρομή 2,4 χλμ, γύρω από τις γειτονιές του Μεταξουργείου, του Κεραμεικού, του Ψυρρή και της Ομόνοιας περιλαμβάνει 10 στάσεις σε skate-shops, εστιατόρια, αλλά και την αθηναϊκή Street Art.

Μέσω του athens.withgoogle.com η διαδικτυακή εμπειρία

Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις διαδρομές μέσω του athens.withgoogle.com.

Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μία από τις προτεινόμενες διαδρομές της εφαρμογής. Τότε, ένας χάρτης εμφανίζεται στην οθόνη του. Ο χάρτης έχει έναν περίπατο με πινέζες (pins), οι οποίες αντιστοιχούν σε προτεινόμενες στάσεις και αυτές με τη σειρά τους σε ηχητικό περιεχόμενο. Μια διακεκομμένη γραμμή, όπως ακριβώς στο Google Maps, θα τον καθοδηγεί από το ένα σημείο στο άλλο, ενώ θα έχει επίσης τη δυνατότητα να επιλέγει οποιαδήποτε στάση κατά μήκος της διαδρομής και αυτόματα θα γίνεται ανακατεύθυνση προκειμένου να φτάνει απευθείας στο σημείο της επιλογής του.

Η πρωτοβουλία επιδιώκει να ενισχύσει τη συλλογική προσπάθεια της κυβέρνησης, του υπουργείου Τουρισμού και του δήμου Αθηναίων, για να υπάρξει ένα νέο και βιώσιμο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης. Η Αθήνα, σε αυτό το μοντέλο, μπορεί να αποτελέσει προορισμό 365 ημέρες τον χρόνο. Βλέποντας την πρωτεύουσα μέσα από μια διαφορετική ματιά, η πόλη επανασυστήνεται ως μια διαρκώς «ζωντανή» πόλη που, με την πλούσια ιστορική και σύγχρονη πολιτιστική της ταυτότητα, αποτελεί η ίδια ένα μουσείο.


Athens. The city is the museum.

«Καινοτόμα πρωτοβουλία που ανοίγει την Αθήνα στους επισκέπτες»

Ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε:

«H σημερινή ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια της στρατηγικής συνεργασίας που έχουμε ξεκινήσει με την Google για τον βιώσιμο τουρισμό από τον Απρίλιο του 2022. Η συνεργασία αυτή ξεκίνησε από τους επαγγελματίες του τουρισμού των οποίων η εκπαίδευση σε βιώσιμες πρακτικές βρίσκεται σε εξέλιξη με πάνω από 2000 ξενοδόχους να έχουν περάσει από τις σχετικές εκπαιδεύσεις της Google και του GSTC και πάνω από 500 ξενοδοχεία να προβάλλουν ήδη την πιστοποίηση βιωσιμότητάς τους στην Google. Σήμερα περνάμε και στον τομέα της ταξιδιωτικής εμπειρίας με μια καινοτόμα πρωτοβουλία που ανοίγει την Αθήνα στους επισκέπτες που θα θέλουν να βιώσουν τον ρυθμό της πόλης και να ανακαλύψουν λιγότερο φωτισμένες γωνιές με ένα σύγχρονο και καινοτόμο τρόπο, που παραπέμπει όμως ταυτόχρονα στην πραγματική γνωριμία με ένα τόπο, την ιστορία του και τους κατοίκους του. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μέσα από τέτοιες συνεργασίες βελτιώνουμε και αναβαθμίζουμε το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν της χώρας μας πιστοί στη στρατηγική μας για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη».

«Όλη η πόλη είναι ένα μοναδικό, ζωντανό ανοιχτό μουσείο»

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, δήλωσε:

Δημοφιλέστερα

To Top