Αθλητισμός

39ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Ξεκίνησε η μεγάλη γιορτή των 45.000 δρομέων

Με τα εγκαίνια της μεγαλύτερης έκθεσης αθλητισμού, ΟΠΑΠ Marathon Expo και παράλληλα με την επίσημη έναρξη του κέντρου εγγραφών άνοιξε σήμερα η αυλαία του 39ου Μαραθωνίου Αθήνας του Αυθεντικού.

Ανάμεσα στους εκατοντάδες πολίτες και αθλητές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την βόλτα τους στα περίπτερα της έκθεσης η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, μαζί με τον Υπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον γενικό γραμματέα αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας, Γιώργο Γιατρουδάκη, αλλά και μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Λίγο αργότερα, Σακοράφα και Αυγενάκης, κάθισαν παρέα στο πάνελ των ομιλητών για να μιλήσουν για το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός της χώρας, για μια διοργάνωση με πολιτιστική χροιά που διαφημίζει τη χώρα σε όλο το πλανήτη και ενισχύει ουσιαστικά την οικονομία της.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-co8qro4qhr6p)

Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν ακόμη οι πρωταθλητές μας Κώστας Γκελαούζος και Κατερίνα Ασημακοπούλου, ο ζωγράφος Γιάννης Ψυχοπαίδης, ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας και η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Νίκη Αραμπατζή.


5726899

Ο πρωταθλητής του μαραθωνίου Κώστας Γκελαούζος μιλάει για τη συμμετοχή του στη διοργάνωση.


5726961

Η πρωταθλήτρια του μαραθωνίου Κατερίνα Ασημακοπούλου με τον ζωγράφο Γιάννη Ψυχοπαίδη.


5726783

Αντίστροφη μέτρηση για τον Μαραθώνιο


5727160_2

Το πάνελ της συνέντευξης Τύπου παρουσίασης του ΑΜΑ


5726859

Λευτέρης Αυγενάκης και Σοφία Σακοράφα κόβουν την κορδέλα στα εγκαίνια της Marathon Expo


5726943

Η Σοφία Σακοράφα και ο Λευτέρης Αυγενάκης μίλησαν για τον ΑΜΑ

“Ξεκινάμε σήμερα και μπαίνουμε στην τελική ευθεία του κορυφαίου μαραθωνίου με καινοτομίες που έχουν τεράστια σημασία για τον αγώνα. Ανάμεσα σε αυτές η πρωτοβουλία μας ώστε ο Μαραθώνιος της Αθήνας να είναι ο πρώτος πράσινος μαραθώνιος της Ευρώπης. Μεγάλη σημασία έχει το πρωτοποριακό πρόγραμμα με τα Πανεπιστήμια και την ένταξη των φοιτητών στην μεγάλη γιορτή στην απόσταση των 10χλμ.. Την Παρασκευή το βράδυ θα γίνει το συνέδριο Authentic Talks με οχτώ καταξιωμένους εισηγητές, το οποίο έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετέχουν πρόσωπα που παίζουν ρόλο στο παγκόσμιο αθλητικό κίνημα. Έχει καλυφθεί ο αριθμός των συμμετοχών και στις τρεις αποστάσεις και πλέον περιμένουμε ώστε ο καιρός να μας βοηθήσει για έναν καλό αγώνα”, είπε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και συμπλήρωσε: “Παράλληλα γίνεται το πανελλήνιο πρωτάθλημα μαραθωνίου και το πρωτάθλημα με αναπηρίες, σε απόλυτη συνεργασία με την ομοσπονδία τους. Καλή επιτυχία σε όλους, να απολαύσουν τον αγώνα, επαναλαμβάνοντας το μοτό της φλόγας του μαραθωνίου, που είναι η θέληση που δεν έχει όρια. Στο τρίτο συλλεκτικό μετάλλιο μετά τη συνεργασία με τον αείμνηστο Αλέκο Φασιανό και τον κ. Βαρώτσο πέρυσι, φέτος είχαμε την τιμή να συνεργαστούμε με τον κύριο Ψυχοπαίδη, που φιλοτέχνησε το τρίτο συλλεκτικό μετάλλιο. Τον ευχαριστώ για την αφιλοκερδή εθελοντική προσφορά του στον αγώνα. Καλούμε τους πολίτες να δώσουν το παρών στο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός”. Μάλιστα η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, έκανε ένα συμβολικό δώρο στον κ. Ψυχοπαίδη.

Η πρωταθλήτρια του μαραθωνίου Κατερίνα Ασημακοπούλου με τον ζωγράφο Γιάννη Ψυχοπαίδη. Φωτογραφίες: eurokinissi/Αντώνης Νικολόπουλος
Από την πλευρά του ο παγκοσμίου φήμης ζωγράφος, δήλωσε: “Αισθάνομαι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι σήμερα εδώ για να τιμήσουμε έναν εμβληματικό θεσμό, αθλητικό και παγκόσμιο. Και όχι μόνο χαρά, αλλά τιμή και ευθύνη γι’ αυτό που υπηρετούμε εδώ, ο καθένας με τα όπλα και τις δυνάμεις του. Ο αυθεντικός Μαραθώνιος είναι ένα παγκόσμιο αθλητικό και πνευματικό γεγονός, που αναφέρεται στον αγώνα του ανθρώπου να υπερβεί τα όρια του, να υπηρετήσει, να τιμήσει, να αναδείξει τα υψηλά ιδανικά του αθλητισμού, της ελευθερίας, του θάρρους, της αυτοθυσίας στις κρίσιμες ώρες της υπεράσπισης των ιδανικών.

Στην προσπάθεια να αποδώσω εικαστικά τα πνευματικά περιεχόμενα του Μαραθωνίου δρόμου επέλεξα τις συμβολικές μορφές των τριών δρομέων αθλητών, ως ένα δείγμα μιας γιγάντιας προσπάθειας που ενώ αφορά έναν, αναφέρεται σε ένα σύνολο, στη δημοκρατική πόλη και τα ιδανικά της.

Δημοφιλέστερα

To Top