Οικονομία

Μια ολοκληρωμένη επιχειρηματική δραστηριότητα, μια βιώσιμη εταιρεία που σέβεται περιβάλλον και κοινωνία

Sponsored Content

Είναι πράγματι γεγονός ότι οι προκλήσεις της σύγχρονης εποχής έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα και ακόμη μεγαλύτερες απαιτήσεις για το σύνολο των οικονομικών δραστηριοτήτων και εταιρειών ανά τον κόσμο.

Η πανδημία, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, η κλιματική αλλαγή με τις έντονες επιπτώσεις στο περιβάλλον, αλλά και οι ιδιαίτερες συνθήκες κάθε κλάδου επιχειρηματικής δραστηριότητας, επιβάλλουν την άμεση αντίδραση και τη γρήγορη λήψη αποφάσεων για συγκεκριμένα μέτρα.

Οι εταιρείες χρειάζονται αυξημένη ανθεκτικότητα και ανάπτυξη πλέον αυστηρά με όρους μέριμνας για το περιβάλλον και βιωσιμότητας.

Η ΟΛΠ Α.Ε. και ο τρόπος δραστηριοποίησής της στον Λιμένα αποτελεί ένα άκρως επιτυχημένο παράδειγμα προς αυτή την κατεύθυνση. Η εταιρεία, και κρίνοντας πάντοτε από το αποτέλεσμα και μόνον από αυτό, αντέδρασε γρήγορα στο σύνολο των προκλήσεων και έλαβε άμεσα όλα τα απαιτούμενα μέτρα.

Στο σήμερα μπορούμε επιβεβαιωμένα να μιλάμε για μια απολύτως ανθεκτική και βιώσιμη εταιρεία, η οποία πρωτοστατεί στις ολοκληρωμένες λιμενικές υπηρεσίες διεθνώς, οδηγώντας το Λιμάνι Πειραιά ανάμεσα στα καλύτερα και σημαντικότερα λιμάνια του κόσμου.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα ο κύκλος εργασιών της ΟΛΠ Α.Ε. παρουσίασε το Α’ εξάμηνο του 2022 τη θεαματική αύξηση 29% με τον τελευταίο να ανέρχεται σε 93,1 εκατ. ευρώ έναντι 72,0 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους.

Η εκ νέου αυτή εντυπωσιακή αύξηση του κύκλου των εργασιών συντελέστηκε χάριν στην αύξηση των εσόδων από τους διαφορετικούς τομείς δραστηριοτήτων της ΟΛΠ Α.Ε.

Συγκεκριμένα, ο τομέας της κρουαζιέρας, σημείωσε αύξηση εσόδων κατά 182,1% ή € 3,6 εκατ., ο τομέας διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων (Προβλήτας Ι), κατά 53,6%, ή € 7,5 εκατ., ο τομέας αυτοκινήτων 25,0 % ή €1,9 και αντίστοιχα ο τομέας ακτοπλοΐας 31,9% ή, € 1,1 εκατ.

Αύξηση εσόδων σημειώθηκε και από την παραχώρηση των Προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ κατά 15,04% ή €5,2 εκατ. Είναι πασιφανές ότι η επιλογή της ισόρροπης ανάπτυξης του συνόλου των λιμενικών υπηρεσιών στον Πειραιά είναι ορθή και δημιουργεί αποτελέσματα καθιερώνοντας έναν ολοκληρωμένο λιμένα με υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι από τα εντυπωσιακά παραπάνω κέρδη μέρος αυτών επιστρέφουν στην κοινωνία και μάλιστα στους παραλιμένιους δήμους. Και εδώ έρχονται οι σπουδαίες αποφάσεις της Διοίκησης του Λιμένα.

Δημοφιλέστερα

To Top