Αθλητισμός

Premier League: Απίστευτη ανατροπή για Τότεναμ, νίκη για Φόρεστ

Η Νότιγχαμ Φόρεστ πήρε το τρίτο της τρίποντο στην τρέχουσα Premier League, καθώς επικράτησε της σκληροτράχηλης Κρίσταλ Πάλας του Πατρίκ Βιεϊρά με 1-0. Ματς θρίλερ στο Λονδίνο με νικήτρια την Τότεναμ, 4-3 τη Λιντς.

Μια αναμέτρηση… αποθέωση του ποδοσφαίρου! Τότεναμ και Λιντς χάρισαν άπλετο θέαμα και ένα τσουβάλι γκολ στο τελευταίο τους ματς πριν από το Μουντιάλ, με τους Spurs τελικά να λυγίζουν με ανατροπή τα Παγώνια σε ματς – θρίλερ και να παίρνουν τη νίκη με το… χορταστικό 4-3.

Εκείνοι πάντως που ευτύχησαν να προηγηθούν ήταν οι φιλοξενούμενοι, όταν ο Σάμερβιλ επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε εντυπωσιακή φόρμα, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 10΄. Η Τότεναμ κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Κέιν στο 25΄, όμως η Λιντς έκλεισε το ημίχρονο μπροστά στο σκορ χάρη σε γκολ του Ροντρίγκο στο 43΄. Η εικόνα δεν άλλαξε στο β΄μέρος με την Τότεναμ να επιστρέφει δυναμικά στο γήπεδο και να απαντά με τον Ντέιβις στο 51΄για το 2-2.

Ακόμα κι έτσι ωστόσο, η Λιντς δεν έδειχνε πρόθυμη να τα παρατήσει και ανάκτησε το προβάδισμα στο 76΄με γκολ του Ροντρίγκο! Όλα τα σημάδια έδειχναν πως οι φιλοξενούμενοι δεν θα άφηναν το διπλό να… γλιστρήσει μέσα από τα χέρια τους, όμως όλα άλλαξαν μέσα σε ένα εκρηκτικό δίλεπτο με μπροστάρη τον Μπεντανκούρ!

Με δυο γκολ σε 81΄και 83΄αντίστοιχα, ο Ουρουγουανός μέσος κατάφερε να φέρει τούμπα το ματς και να στρέψει τα δεδομένα υπέρ της Τότεναμ, η οποία είδε τα πράγματα να γίνονται ακόμα καλύτερα στο 87΄με την αποβολή του Άνταμς. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τους Spurs να παίρνουν το τρίποντο σε μια συγκλονιστική μονομαχία και να παραμένουν στην τρίτη θέση της Premier League.

Τρίποντο χρυσάφι η Φόρεστ

Βαθμολογική «ανάσα» για τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο τελευταίο της παιχνίδι στην Premier League πριν τη διακοπή για το Μουντιάλ του Κατάρ. Η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη λίγα 24ωρα μετά τη μεγάλη νίκη – πρόκριση στους «16» του League Cup κόντρα στην Τοτέναμ επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε με 1-0 την Κρίσταλ Πάλας στο «City Ground». Τρίτο τρίποντο για τους Reds, οι οποίοι ανέβηκαν στην 18η θέση με 13 βαθμούς.

Η μαχητική ομάδα του Πατρίκ Βιεϊρά είχε την ευκαιρία να προηγηθεί στο 41′ όταν οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, ο Ζαχά το εκτέλεσε αλλά σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Χέντερσον. Η ομάδα του Στιβ Κούπερ κατάφερε να προηγηθεί στο 54′ όταν από τις κόντρες ο Γκιμπς – Γουάιτ βγήκε σε θέσηβολής και εξ επαφής άνοιξε το σκορ. Οι γηπεδούχοι είχαν τις ευκαιρίες τους να διπλασιάσουν το προβάδισμα τους με τον Λίνγκαρντ στο 73′ και στο 76′ αλλά το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους.

Νίκη ηρεμίας η Λίβερπουλ
Δεύτερη διαδοχική νίκη για τη Λίβερπουλ και ανάσα μέχρι το Μουντιάλ. Οι «Κόκκινοι», με τον Κλοπ στις… εξέδρες επικράτησαν 3-1 της Σαουθάμπτον, βρέθηκαν στην 6η θέση και πλέον πιο ήρεμοι θα «χτίσουν» στο διάστημα της διακοπής. Με το… αριστερό στον πάγκο των «Αγιων» ο Νέιθαν Τζόουνς, ο οποίος είδε την ομάδα του να παραμένει κάτω από την επικίνδυνη ζώνη. Στα αξιοσημείωτα, η 600η εμφάνιση του Μίλνερ στην Premier League, ο οποίος έγινε μόλις ο 4ος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης, πίσω από τους Γκάρεθ Μπάρι, Ράιαν Γκιγκς και Φρανκ Λάμπαρντ.

Δεύτερη διαδοχική νίκη για τη Λίβερπουλ και ανάσα μέχρι το Μουντιάλ. Οι «Κόκκινοι», με τον Κλοπ στις… εξέδρες επικράτησαν 3-1 της Σαουθάμπτον, βρέθηκαν στην 6η θέση και πλέον πιο ήρεμοι θα «χτίσουν» στο διάστημα της διακοπής. Με το… αριστερό στον πάγκο των «Αγιων» ο Νέιθαν Τζόουνς, ο οποίος είδε την ομάδα του να παραμένει κάτω από την επικίνδυνη ζώνη.

H Λίβερπουλ μπήκε δυνατά στο ματς, πίεσε και στην πρώτη καλή της φάση βρήκε δίχτυα. Με τη βοήθεια του Μπαζούνου, ο οποίος είχε κάκιστη αντίδραση, οι «Κόκκινοι» προηγήθηκαν με την κεφαλιά του Φιρμίνο στο 6ο λεπτό. Ωστόσο, η αντίδραση της Σαουθάμπτον ήταν άμεση και με τον… ίδιο τρόπο. Στο 9′ ο Αλισον έκανε λανθασμένη έξοδο και ο Τσε Άνταμς έφερε το ματς στα ίσα. Η Λίβερπουλ μετά το πρώτο κακό τέταρτο ανέβασε την απόδοσή της, είχε μεγάλη ευκαιρία στο 16′ με τον Σαλάχ και στο 22′ πήρε κεφάλι στο σκορ.

Δημοφιλέστερα

To Top