Οικονομία

Goldman Sachs: Έρχεται νέα αύξηση στις τιμές των εμπορευμάτων

Σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυσή της Goldman Sachs, όπου η αμερικανική τράπεζα εξηγεί τις επιπλοκές της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, των μειωμένων κερδών των τεχνολογικών κολοσσών και της σφιχτής νομισματικής πολιτικής στα commodities, οι τιμές των εμπορευμάτων θα καταγράψουν αύξηση λόγω συγκεκριμένων συγκυριών.

Παρ’ όλα αυτά, η ανάλυση αυτή, σύμφωνα με το zerohedge, υποδεικνύει πως οι χαμηλότερες τιμές δεν πρόκειται να επιλύσουν τα προβλήματα της έλλειψης προσφοράς.

H Goldman Sachs τονίζει πως οι τιμές των περισσότερων ή όλων των προϊόντων θα συνεχίσουν την αυξητική τους τροχιά. Τόσο οι κεντρικές τράπεζες όσο και οι περισσότεροι ρυθμιστικοί παράγοντες της γενικότερης οικονομίας δεν ασχολούνται με την «παλιά» οικονομία αν και συνεχίζουν να βασίζονται, ως επί το πλείστον, σε αυτήν. Η Κοινωνική και Περιβαλλοντική Εταιρική Διακυβέρνηση (ESG), η μείωση των επενδύσεων και της χρηματοδότησης, η περιορισμένη αναπλήρωση των αποθεμάτων και η αυξημένη εξάρτηση από τα αμερικανικά στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου θα δημιουργήσουν μία «ανατροφοδοτούμενη κρίση» σε περίπτωση δημιουργίας μακροοικονομικών επιπλοκών.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top