Διεθνή

Ο Πούτιν σχεδιάζει να βάλει τους μαθητές να μάθουν να χειρίζονται καλάσνικοφ και χειροβομβίδες

Την σοβιετικού τύπου στρατιωτική εκπαίδευση σχεδιάζει να επαναφέρει στα σχολεία της Ρωσία, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με τους μαθητές να μαθαίνουν να χειρίζονται Καλάσνικοφ αλλά και πώς να αντιδρούν σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης προτού αποφοιτήσουν.

Όπως αναφέρουν τα ρωσικά δίκτυα «TASS» και «Izvestia», το Κρεμλίνο έλαβε τη σχετική απόφαση ύστερα από τις απώλειες που καταγράφει η Μόσχα στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία.

Για παράδειγμα, οι μαθητές θα μάθουν να πυροβολούν με Καλάσνικοφ , θα λάβουν μαθήματα πρώτων βοηθειών αλλά και θα διδαχθούν πώς θα πρέπει να αντιδράσουν σε περίπτωση χημικού και πυρηνικού πολέμου.

Μπορεί ο Πούτιν να κήρυξε πρόσφατα μερική επιστράτευση για να ενισχύσει τα ταλαιπωρημένα ρωσικά στρατεύματά του που πολεμούν τους Ουκρανούς από τις 24 Φεβρουαρίου, ωστόσο η ρωσική ηγεσία διαπίστωσε ότι οι νεοσύλλεκτοι που έδειξαν γενναιότητα και αποφάσισαν να πολεμήσουν τον εχθρό, δεν είχαν την κατάλληλη εκπαίδευση.

«Η Ρωσία σχεδιάζει να ξεκινήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τον Σεπτέμβριο του επόμενου έτους», αποκάλυψε το υπουργείο Άμυνας προσθέτοντας ότι η Μόσχα επισημαίνει ότι δεν πρέπει να αφιερώνονται λιγότερες από 140 ώρες ανά ακαδημαϊκό έτος.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα πιθανότατα έχει σχεδιαστεί για να «προετοιμάσει τους μαθητές με στρατιωτικές δεξιότητες καθώς πλησιάζουν την ηλικία της στρατολόγησης».

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», «Η Ρωσία ενίσχυσε την προσπάθεια εκπαίδευσης μαθητών μετά την εισβολή στην Κριμαία το 2014, αλλά δεν είδε να αποδίδει η κίνησή αυτή στις στρατιωτικές ικανότητες των νεοσύλλεκτων».

Η πρωτοβουλία του Κρεμλίνου έρχεται καθώς ο Πούτιν πρότεινε να αφαιρεθούν τα διαβατήρια από τους πολίτες που, ναι μεν διαμένουν στη Ρωσία, αλλά δεν έχουν γεννηθεί στην πατρίδα του και επικρίνουν τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Τα σχολεία στη Ρωσία δεν θα διδάσκουν πλέον μόνο σε νεαρούς μαθητές ότι «δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθεί κανείς , ακόμη και να πεθάνεις για την πατρίδα», όπως αναφέρεται σε μια υποχρεωτική δραστηριότητα που προστέθηκε στο πρόγραμμα σπουδών του φετινού ακαδημαϊκού έτους, υπό τον τίτλο: «Σημαντικές συνομιλίες ».

Οι έφηβοι μαθητές θα μάθουν επίσης πώς να εξοντώνουν τον εχθρό.
Κατά τη διάρκεια αυτών των μαθημάτων, θα διδαχθούν επίσης να χειρίζονται όπλα τύπου Καλάσνκοφ όπως και να φροντίζουν ασθενείς με εγκαύματα.

Δημοφιλέστερα

To Top