Ελλάδα

Πολίτες κάθε ηλικίας τιμούν την επέτειο του Πολυτεχνείου αφήνοντας λουλούδια

Συνεχίζονται για τρίτη ημέρα οι εκδηλώσεις στο χώρο του Μετσόβιου Πολυτεχνείου για τον εορτασμό της 49ης επετείου από την εξέγερση των φοιτητών το Νοέμβριο του 1973.

Οι πύλες του ιδρύματος, από Πατησίων και Στουρνάρη, άνοιξαν νωρίς το πρωί και ήδη αρκετός κόσμος βρίσκεται στο προαύλιο προκειμένου να τιμήσει την επέτειο.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, μέλη φοιτητικών παρατάξεων και κομματικών νεολαίων, καθώς και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και πολιτικών φορέων καταθέτουν στεφάνια και λουλούδια στο μνημείο των νεκρών του Πολυτεχνείου.


polytexneio___6_

Λίγο μετά τις 8.30 το πρωί, στο σημείο βρέθηκε ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο ενώ λίγη ώρα αργότερα φόρο τιμής απέτισε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.


polytexneio___5_


polytexneio___9_


polytexneio___8_


polytexneio___7_

Μετά τη 13.30 το μεσημέρι αναμένεται να κλείσουν οι πύλες του ιδρύματος ώστε να ξεκινήσει η πορεία με τη σημαία του Πολυτεχνείου.

Στις 4.30 υπάρχει κάλεσμα από αριστερές οργανώσεις, φοιτητικούς συλλόγους και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς για πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος και οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Αυτή την ώρα, στο κέντρο της Αθήνας και στα στενά γύρω από το Πολυτεχνείο υπάρχει διακριτική παρουσία της Αστυνομίας, ωστόσο, επί ποδός βρίσκονται περισσότεροι από 5.700 αστυνομικοί για την περιφρούρηση των εκδηλώσεων.

Παράλληλα, σε ισχύ βρίσκονται έκτακτες, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής 18 Νοεμβρίου.

Ακόμη, τα δρομολόγια και οι στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ έχουν τροποποιηθεί.

Για τις σταθερές συγκοινωνίες, έχει ανακοινωθεί ότι ο σταθμός «Μέγαρο Μουσικής» του μετρό θα κλείσει στις 15:00 και οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» θα κλείσουν στις 16:30.

Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς στάση, ενώ οι σταθμοί αναμένεται να ανοίξουν μετά την ολοκλήρωση της πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία αργά το απόγευμα.

Δημοφιλέστερα

To Top