Διεθνή

Νάνσι Πελόζι: Τέλος εποχής – Η επίθεση στον σύζυγό της είχε προδιαγράψει το φινάλε

Η 82χρονη Νάνσι Πελόζι επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βούλη των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ από το 2003, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή της.

«Δεν θα επιδιώξω να επανεκλεγώ στην ηγεσία των Δημοκρατικών στο επόμενο Κογκρέσο», είπε η Πελόζι στην αίθουσα της Βουλής. «Για μένα, έχει έρθει η ώρα για μια νέα γενιά να ηγηθεί της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών την οποία σέβομαι τόσο βαθιά και είμαι ευγνώμων που τόσοι πολλοί είναι έτοιμοι και πρόθυμοι να επωμιστούν αυτή την τρομερή ευθύνη».

Δείτε βίντεο:


Speaker Nancy Pelosi announces she won't seek new term as House Democratic leader | full video

Αναφερόμενη στην επίθεση στο Καπιτώλιο, συνέχισε: «Η αμερικανική δημοκρατία είναι μεγαλειώδης, αλλά είναι εύθραυστη. Πολλοί από εμάς εδώ έχουμε δει πόσο εύθραυστη είναι από πρώτο χέρι». Σημείωσε επίσης την αύξηση του αριθμού των γυναικών που υπηρετούν στο Σώμα από τότε που εντάχθηκε για πρώτη φορά σε αυτό και ευχαρίστησε την οικογένειά της και το προσωπικό της.

Η Πελόζι είχε πει ότι η επίθεση στον σύζυγό της Πολ θα επηρέαζε την απόφασή της για το αν θα παρέμενε στην ηγεσία της Βουλής μετά τις ενδιάμεσες εκλογές. Την Πέμπτη, αφιέρωσε λίγο χρόνο για να ευχαριστήσει και να επαινέσει τον σύζυγό της ως «τον αγαπημένο μου σύντροφο στη ζωή και τον πυλώνα υποστήριξής μου».

«Μια νέα μέρα ξημερώνει στον ορίζοντα», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν εξέδωσε μια εκτενή δήλωση αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας, εξιστορώντας την καριέρα της Πελόζι επαινώντας την για την «αξιοπρέπειά» της.

«Λόγω της Νάνσι Πελόζι, οι ζωές εκατομμυρίων Αμερικανών είναι καλύτερες», είπε ο Μπάιντεν, «ακόμα και σε περιοχές που εκπροσωπούνται από Ρεπουμπλικάνους που καταψήφισαν τα νομοσχέδιά της και πολύ συχνά την δυσφημούν».

«Η ιστορία θα σημειώσει ότι είναι η πιο σημαντική Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στην ιστορία μας», πρόσθεσε ο Μπάιντεν. 

Δημοφιλέστερα

To Top