Οικονομία

Ξέσπασε πόλεμος για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις – Στην αντεπίθεση οι διαχειριστές ακινήτων «Airbnb»

«Η βραχυχρόνια μίσθωση ήρθε για να μείνει και είναι το περισσότερο αναπτυσσόμενο τουριστικό προϊόν παγκοσμίως. Η χώρα μας ήδη βρίσκεται μέσα στους 10 καλύτερους προορισμούς παγκοσμίως και θα ήταν πραγματικά άδικο αντί να αξιοποιήσουμε αυτή την δυναμική να την αποτρέπουμε με περιοριστικά μέτρα που το μόνο που θα καταφέρουν είναι περισσότερη φοροδιαφυγή».

Αυτό δηλώνουν τώρα ζητώντας διάλογο μεταξύ των εμπλεκομένων μερών, οι επαγγελματίες διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, μία αγορά που με βάση τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε προ ημέρων το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος με μελέτη της γνωστής εταιρείας συμβούλων Grant Thornton, αντιστοιχεί σχεδόν στο 15% επί του συνόλου του τουριστικού προϊόντος της χώρας με μία εκτιμώμενη δαπάνη διαμονής και λοιπών τουριστικών υπηρεσιών για το 2022 στα 3,37 δισ. ευρώ επί των 23,4 δισ. ευρώ που υπολογίζεται η συνολική τουριστική δαπάνη.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑ.ΣΥ.ΔΑ) με πρόεδρο τον κ. Ανδρέα Χίου αντικρούει ως λανθασμένο τον ισχυρισμό ότι το στεγαστικό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά και μόνο από την βραχυχρόνια μίσθωση: «Αυτή είναι μια εντελώς λανθασμένη άποψη που τροφοδοτείται συνεχώς από όσους τα συμφέροντά τους πλήττονται από αυτή την δραστηριότητα. Αναφέρουν συνεχώς ότι εξ’ αιτίας της βραχυχρόνιας διαμονής δεν βρίσκουν φτηνά διαμερίσματα οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top