Οικονομία

Δρ. Μάνθος Μαχαίρας: Η ναυτιλία εισήλθε στη νέα εποχή του μετασύμπαντος

Στον συνεχώς αναπτυσσόμενο κόσμο της τεχνολογίας ταξιδεύει η ναυτιλία τα τελευταία χρόνια, προσπαθώντας να συντονιστεί με τις ραγδαίες εξελίξεις, οι οποίες σε κάποιους πλοιοκτήτες προκαλούν τεχνοφοβία, ενώ στα πληρώματα τη λεγόμενη «ψηφιακή κόπωση» (tech fatigue). Οι δορυφορικές επικοινωνίες, η ψηφιοποίηση, η κυβερνοασφάλεια επάνω στα πλοία, η αυτόνομη πλοήγηση και η διαχείριση της ανθρακοποίησης είναι κάποιες από τις προκλήσεις τις οποίες καλείται η ναυτιλία να αντιμετωπίσει με επιτυχία.

Την ίδια ώρα, εταιρείες ελληνικών συμφερόντων με επικεφαλής τη νέα γενιά κάποιων παραδοσιακών εφοπλιστικών οικογενειών συνεχίζουν τη μακρόχρονη παράδοση της ελληνικής ναυτιλίας και στη νέα εποχή του metaverse (μετασύμπαν). Καινοτομούν και διακρίνονται διεθνώς στην ανάπτυξη ψηφιακών λύσεων. Μεταξύ άλλων, είναι η Signal Ocean του κ. Ιωάννη Μαρτίνου, η DeepSea του κ. Ρομπέρτο Κούστα και η Casper Technologies του κ. Aριστείδη Αλαφούζου.

Στον νέο αυτό κόσμο του μετασύμπαντος στον οποίο κινείται η ναυτιλία μάς ξεναγεί λύνοντας τις απορίες μας ο δρ Μάνθος Μαχαίρας, Chief Information Officer (CIO) της Metrostar Management Corp. και αντιπρόεδρος της AMMITEC, μη κερδοσκοπικού επιστημονικού συλλόγου που συγκεντρώνει τους διευθυντές Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Ναυτιλίας.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top