Διεθνή

Βρετανία: Για πιθανά προβλήματα ηλεκτροδότησης προειδοποιεί τους Βρετανούς η National Grid

Για πιθανά προβλήματα ηλεκτροδότησης στις οκιακές τους δραστηριότητες σήμερα το βράδυ προειδοποίησε τους Βρετανούς η εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, National Grid, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα περιθώρια των αντοχών της.

Η προειδοποίηση της εταιρείας για το «στενό περιθώριο ηλεκτροδότησης» τίθεται σε ισχύ από τις 7 το απόγευμα τοπική ώρα (9 ώρα Ελλάδας), όταν οι περισσότεροι άνθρωποι θα επιστρέφουν από τη δουλειά, θα μαγειρεύουν για το δείπνο τους και θα χρησιμοποιούν τις οικιακές συσκευές.

Η National Grid εκδίδει προειδοποιήσεις όταν «ενδέχεται να υπάρξει λιγότερη διαθέσιμη παραγωγή» από αυτή που οι φορείς εκμετάλλευσης αναμένουν ότι θα χρειαστεί «για να καλυφθεί η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας σε πανεθνικό επίπεδο».

Η σημερινή ανακοίνωση συμπίπτει με την πτώση της θερμοκρασίας στη χώρα, καθώς η Βρετανία εισέρχεται στους χειμερινούς μήνες.

«Οι προειδοποιήσεις αποτελούν σήμα ότι ο κίνδυνος εκδήλωσης πίεσης στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της Μεγάλης Βρετανίας είναι υψηλότερος από αυτά που ισχύουν υπό κανονικές συνθήκες» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της National Grid.

Δημοφιλέστερα

To Top