Ελλάδα

Σεισμός στην Εύβοια: Αγωνία για τον «κύριο σεισμό» – Γιατί «χορεύει» η Αθήνα

Σε «εξίσωση» χωρίς απάντηση εξελίσσεται η υπόθεση των σεισμών με επίκεντρο την Εύβοια που «ταρακούνησαν» την Αττική και το πρωί και το βράδυ της Τρίτης την ώρα που οι κάτοικοι της περιοχής όπου έχουν καταγραφεί τα επίκεντρα των δονήσεων μεγέθους έως 5 Ρίχτερ ζουν τη δική τους αγωνία καθώς δεν είχαν συνηθίσει σε τέτοια φυσικά φαινόμενα.

Παράλληλα προβληματισμένοι είναι και οι κάτοικοι της Αττικής δεδομένου ότι οι μεγαλύτεροι σε ένταση σεισμοί του προηγούμενου 24ωρου έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί σε αρκετές περιοχές του λεκανοπεδίου, την ώρα που «άνοιξε» ξανά η συζήτηση για τη σεισμική ενέργεια που έχει συγκεντρωθεί στο ρήγμα των Αλκυονίδων.

Δεν ξέρουμε ακόμα αν είναι ο κύριος σεισμός

Βασική συνισταμένη των σεισμολόγων Άκη Τσελέντη και Γεράσιμου Παπαδόπουλου που τοποθετήθηκαν το πρωί της Τετάρτης είναι ότι μετά τον σεισμό των 5 Ρίχτερ το βράδυ της Τρίτης η επιστημονική κοινότητα δεν γνωρίζει ακόμα αν ακόμα και αυτή η δόνηση ήταν ο κύριος σεισμός.

Όπως είπε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, στον ΑΝΤ1, η σεισμική δραστηριότητα στην Εύβοια είχε αρχίσει να εκδηλώνεται στην περιοχή από τις 25 Οκτωβρίου, ωστόσο τόνισε πως πρόκειται για μία από τις πιο αντισεισμικές περιοχές της χώρας.

«Η δικιά μου εκτίμηση είναι πως πρέπει για τις επόμενες μέρες οι κάτοικοι να αποφεύγουν τα πέτρινα σπίτια, ιδίως αυτά που έχουν κάποιες ρωγμές» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά, δε, το δυναμικό αυτής της περιοχής είπε ότι «είναι σπάνιο να είναι πάνω από τα 5 ρίχτερ. Με τις νέες εξελίξεις πρέπει να περιμένουμε 2-3 ημέρες για να ξέρουμε εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό. Οι μετασεισμοί ωστόσο δείχνουν πως το ρήγμα είναι μικρό».


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-copff3lyys0p)

Δημοφιλέστερα

To Top