Ελλάδα

Κακοκαιρία Άριελ: Live η πορεία της κακοκαιρίας – Μήνυμα 112 σε Μαγνησία, Λάρισα, Πιερία

Προβλήματα σε όλη τη χώρα έχουν προκαλέσει τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Από νωρίς το πρωί πολλοί  δρόμοι της  Αττικής μετατράπηκαν σε ποτάμια και το κυκλοφοριακό χάος, που προκλήθηκε καθήλωσε  χιλιάδες οδηγούς. Η  Πολιτική Προστασία πραγματοποίησε έκτακτη σύσκεψη, ενεργοποιώντας νέα μηνύματα 112 για Μαγνησία, Λάρισα και Πιερία.
Στις περιοχές αυτές το ύψος της βροχόπτωσης αναμένεται να είναι μεγάλο και οι κάτοικοι προειδοποιούνται να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις τους, περιορίζοντάς τις στις απολύτως απαραίτητες. 

Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας στη χώρα μας

Καταιγίδες θα εκδηλώνονται στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη δυτική και την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και τη δυτική και τη νότια Κρήτη μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης.

Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης.

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα την Πέμπτη από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία «Ariel», που οφείλεται σε βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται νότια της Ιταλίας και κινείται αργά ανατολικά βορειοανατολικά, προκαλεί επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και τους θυελλώδεις ανέμους 7 με 8 μποφόρ. Η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης.

Δημοφιλέστερα

To Top