Αθλητισμός

Euroleague: Ο Χάρπερ «υπέγραψε» το διπλό της Βαλένθια και ο Μίροτις της Μπαρτσελόνα – Δείτε βίντεο

Η Βαλένθια βγήκε νικήτρια από το «θρίλερ» με την Παρτίζαν στην «Stark Arena» του Βελιγραδίου, επικρατώντας με 100-96 στην παράταση (84-84 κ.α.) στο τελευταίο ματς του πρώτου μέρους της 11ης αγωνιστικής της Euroleague. Σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της εφετινής διοργάνωσης, οι «νυχτερίδες» πήραν ένα σπουδαίο διπλό μετά από τρεις σερί ήττες, χάρις στον επιθετικό οίστρο του Τζάρεντ Χάρπερ και του Λόπεθ-Αροστέγι και βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 5-6. Στο 4-7 «έπεσε» η Παρτίζαν που γνώρισε τη δεύτερη ήττα στην έδρα της.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν τον αγώνα ισορροπημένα, με τους Σέρβους να ξεφεύγουν από τα μέσα της δεύτερης περιόδου χάρις την αποτελεσματικότητα των Λεσόρ και Νάναλι, κλείνοντας το ημίχρονο στο +6 (43-37). Το παιχνίδι παρέμεινε κλειστό και στην τρίτη περίοδο και στο τελευταίο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε απόλυτο ντέρμπι. Ο Πάντερ από τη μία και ο Χάρπερ από την άλλη «βομβάρδιζαν» διαρκώς τα καλάθια, όμως το 40λεπτο δεν έβγαλε νικητή (84-84).

Στην παράταση ένα τρίποντο του Λόπεθ-Αροστέγι χάρισε προβάδισμα… νίκης στη Βαλένθια, που συντήρησε μία μικρή διαφορά ως το τέλος και πήρε το ροζ φύλλο αγώνα. Στους 22 πόντους και στα 10 ριμπάουντ σταμάτησε ο Λεσόρ για την Παρτίζαν, με τους Πάντερ και Νάναλι να προσθέτουν από 19π. και 15π. αντίστοιχα. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έμεινε στους 4 πόντους σε 27’22”. Ο Γουέμπ ήταν πρώτος σκόρερ της Βαλένθια με 18 πόντους και 9 ριμπάουντ, ο Λόπεθ-Αροστέγι ακολούθησε με 17π., όμως ο πλέον καθοριστικός στο φινάλε ήταν ο Χάρπερ (14π.).

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 43-37, 64-60, 84-84, 96-100 (παρ.)


Valencia takes OT win in Belgrade!  | Round 11, Highlights | Turkish Airlines EuroLeague

Η Μπασκόνια «ισοπέδωσε» την απογοητευτική Αρμάνι

Η Μπασκόνια ξεπέρασε γρήγορα την ήττα της από την Μπαρτσελόνα και «ξέσπασε» πάνω στην απογοητευτική φέτος Αρμάνι Μιλάνο, επικρατώντας με 78-62 στην «Buesa Arena» στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Euroleague. Σαρωτικοί στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα οι Βάσκοι, που «έπνιξαν» με την άμυνά τους, τους Ιταλούς, βελτιώνοντας το ρεκόρ τους σε 6-5 και παραμένοντας σταθερά στην οκτάδα. Δεν μπορεί να σηκώσει… κεφάλι η ομάδα του Μιλάνου που γνώρισε την 6η σερί ήττα της στη διοργάνωση και υποχώρησε κι άλλο στο 3-8 και στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Η Μπασκόνια ξεκίνησε «εκρηκτικά» τον αγώνα, πάτησε… γκάζι από την πρώτη περίοδο όταν «έχτισε» μία διαφορά 15 πόντων (24-9) και δεν ξανακοίταξε πίσω της. Η προσπάθεια των Ιταλών να ξαναμπούν στο ματς στην εκκίνηση της τελευταίας περιόδου δεν είχε διάρκεια, διότι οι Βάσκοι έβρισκαν συνεχώς λύσεις στην επίθεση, φτάνοντας σε μία άνετη νίκη.

Ο Ντάριους Τόμπσον με 15 πόντους και 7 ασίστ έκανε πάλι τη… διαφορά για την Μπασκόνια, η οποία πήρε σκορ από 11 διαφορετικούς παίκτες. Μόνος του πάλευε για την Αρμάνι ο Μπράντον Ντέιβις με 23 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 24-9, 38-27, 54-45, 78-62

Δημοφιλέστερα

To Top