Αθλητισμός

Μουντιάλ 2022: Οι πέντε κορυφαίοι ποδοσφαιριστές της φάσης των ομίλων

Και τώρα… νοκ άουτ! Η φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ ολοκληρώθηκε και πλέον ξέρουμε τις 16 ομάδες που προκρίθηκαν. Ο δεύτερος γύρος της τελικής φάσης της Νο. 1 ποδοσφαιρικής διοργάνωσης του κόσμου ξεκινάει σήμερα (3/12), όμως πέντε παίκτες έχουν κάνει τη διαφορά μέχρι στιγμής.

Κόντι Γκάκπο (Ολλανδία)

Ένα από τα πρώτα ονόματα που έρχεται με ευκολία στο μυαλό από τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει μέχρι στιγμής είναι αυτό του Κόντι Γκάκπο. O διεθνής 23χρονος εξτρέμ διανύει σεζόν… μεταγραφής και το έδειχνε πριν τη σέντρα του Μουντιάλ. Ο ταχύτατος ακραίος επιθετικός της Αϊντχόφεν μετράει στο πρώτο μισό της σεζόν 24 εμφανίσεις με 13 γκολ – 17 ασίστ και στον ίδιο ξέφρενο ρυθμό συνεχίζει και στο Κατάρ.

Ο Γκάκπο άνοιξε το σκορ κόντρα στην πρωταθλήτρια Αφρικής, Σενεγάλη, στο πρώτο του παιχνίδι σε Παγκόσμιο Κύπελλο, βρήκε πάλι δίχτυα ενάντια στο Εκουαδόρ με ένα σουτ – βολίδα και σκόραρε για τρίτη φορά στο τελευταίο ματς του ομίλου με το ήδη αποκλεισμένο Κατάρ. Ο «δαίμονας» τον Οράνιε είναι το πιο επικίνδυνο όπλο στην φαρέτρα του Λουίς Φαν Χαλ.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cooxvc23yfqp)

Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή)

Πολλοί είναι οι φίλοι του ποδοσφαίρου ανά τον κόσμο που επιθυμούν να δουν την Αργεντινή να σηκώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στον τελικό της 18ης Δεκεμβρίου. Όχι για τη δουλειά του Λιονέλ Σκαλόνι ή το ποδόσφαιρο που παίζουν οι παίκτες της Αλμπισελέστε αλλά για έναν παίκτη. Τον Λιονέλ Μέσι. Αν μπορούμε βέβαια να τον πούμε «έναν παίκτη»…

Ο αρχηγός των πρωταθλητών Νότιας Αμερικής είναι σε εξαιρετική κατάσταση, δείχνει έτοιμος να ηγηθεί της Αργεντινής και να την φτάσει στην κορυφή του κόσμου, όπως είχε κάνει το 1986 ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Ο Μέσι στο πρώτο του παιχνίδι στο τουρνουά ευστόχησε σε πέναλτι και έκανε πολύ καλό ματς, όμως δεν κατάφερε να σώσει την ομάδα του από την ήττα – σοκ κόντρα στη Σαουδική Αραβία. Στον «τελικό» με το Μεξικό «καθάρισε» με γκολάρα και ασίστ, ενώ στον τελευταίο αγώνα με την Πολωνία ο φοβερός Σέζνι μπορεί να έπιασε την εκτέλεση πέναλτι του αλλά και πάλι ήταν ο MVP.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-con19g19ul1t)

Δημοφιλέστερα

To Top