Οικονομία

Τα επώνυμα σφυριά που θα χτυπήσουν ως το τέλος της χρονιάς (pics)

Αρκετά βαριά και επώνυμα σφυριά περιλαμβάνονται στους πάνω από 4.300 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που έχουν προγραμματιστεί να διενεργηθούν από την ερχόμενη εβδομάδα μέχρι και το τέλος της χρονιάς.

Ανάμεσα σε αυτούς ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις της οικογένειας Αγγελόπουλου, του Κωνσταντίνου Μπουτάρη που κινδυνεύει να χάσει την οικία του στην Κηφισιά και το εξοχικό του στην Υδρα, του πάλαι ποτέ κραταιού εργολάβου Γιάννη Μαρούλη, του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη, της οικογένειας Γιατράκου, εργοστάσια, ξενοδοχεία, αλλά και μια ιδιοκτησία στον Πύργο των Αθηνών.

Η οικογένεια Αγγελόπουλου
Κορυφαία θέση κατέχουν τα σφυριά που αφορούν την οικογένεια Αγγελόπουλου, μία από τις ισχυρότερες επιχειρηματικές οικογένειες του τόπου με πλήθος δραστηριοτήτων, από τη βιομηχανία και τη ναυτιλία μέχρι το real estate και τις τράπεζες.

Μετά από αλλεπάλληλες εσωτερικές διαμάχες, αρχικά του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου με τον αδελφό του Θεόδωρο και στη συνέχεια με τους γιους του Παναγιώτη και Γιώργο, ο «εμφύλιος» περνάει πλέον στο πεδίο των πλειστηριασμών. Στις 17 Οκτωβρίου έσκασε σαν βόμβα η είδηση ότι ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος βγάζει στο σφυρί σειρά ακριβών ακινήτων των δύο ανιψιών του, της συζύγου του εκλιπόντος πατέρα τους και της κόρης της.

Ειδικότερα, στρέφεται κατά των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, της Ευανθίας Παπαγιαννοπούλου και της Αικατερίνης Πετροπούλου, για απαίτηση ύψους 9,719 εκατ. ευρώ, οδηγώντας σε πλειστηριασμό τέσσερα ακίνητα, με συνολική τιμή πρώτης προσφοράς 15,651 εκατ. ευρώ.

Ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος βγάζει στο σφυρί, μεταξύ άλλων, κατοικίες στην Ηρώδου Αττικού και στο Παλαιό Ψυχικό που ανήκουν στα δύο ανίψια του, τη σύζυγο του εκλιπόντος αδελφού του και την κόρη της. Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος διευκρίνισαν ότι η απαίτηση που επιχειρεί να ικανοποιήσει ο θείος τους πηγάζει «από την αντιδικία που είχε επί σειρά ετών με τον πατέρα μας και δεν αφορά προσωπική μας οφειλή»
Τα επιμέρους δικαιώματα περιγράφονται στα δύο «πακέτα» 34 συνολικά πλειστηριασμών που δημοσιεύτηκαν στις 17 και 18 Οκτωβρίου και έχουν προγραμματιστεί για τις 9 Δεκεμβρίου.

Δημοφιλέστερα

To Top