Αθλητισμός

«Ένας Δρόμος για όλους» – Η νέα δράση του συλλόγου Ιωνάς

Στις 30/11/2022 ο σύλλογος Ιωνάς Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ και Παραθλητισμού με αφορμή και την παγκόσμια ημέρα ανθρώπων με αναπηρίες, παρουσίασε σε συνδιοργάνωση με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ την νέα του δράση που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2023.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν άνθρωποι της τέχνης, γνωστές εταιρείες που στηρίζουν τον Ιωνά, φίλοι, αθλητές του συλλόγου και η δημοσιογράφος Ίρις Βίλα η οποία με συνεργείο του ΑΝΤ1 καλυψε το γεγονός.

Το 2020 οι αθλητές του Ιωνά κατάφεραν με τα ειδικά χειρήλατα Ταντεμ και tricycle ποδήλατα να διανύσουν την απόσταση 170 χιλιομέτρων από το ΟΑΚΑ “Σπύρος Λούης ” έως τους Δελφούς, ενώνοντας δύο ιστορικά κέντρα της χώρας μας,το ΟΑΚΑ όπου διεξήχθησαν οι ολυμπιακοί αγώνες και τους Δελφούς όπου στην αρχαιοτητα διεξάγονταν οι εξίσου σημαντικοί αγώνες στον τότε Ελλαδικό χώρο τα Πύθια.

Η νέα δράση του Ιωνά είναι η διάνυση της απόστασης από το ΟΑΚΑ άγαλμα “Σπύρος Λούης” που είναι και ο χώρος όπου δραστηριοποιείται ο σύλλογος, μέχρι τη Σπάρτη,το αγαλμα του “Λεωνίδα” πάνω στα χνάρια της ιστορικής διαδρομής που χάραξε ο Φειδιππιδης το 409 π.χ τρέχοντας την απόσταση των 250 χιλιομέτρων για να ζητήσει την βοήθεια των Λακαιδεμονίων για την μάχη του Μαραθώνα.


Ionas_2

 

Η νέα δράση του Ιωνά 155 Μίλια με τίτλο ” Ένας Δρόμος για Ολους ” παρουσιάστηκε στο ΟΑΚΑ στην Νέα αίθουσα τύπου από την πολύ γνωστή ηθοποιό κυρία Παναγιώτα Βλαντή.

Την παρουσίαση ολοκλήρωσαν τρεις γνωστοί αθλητές, ο Θοδωρής Πετρίδης ποδηλάτης και φετινός νικητής της Σπαρτακιάδας, ο Φώτης Ζησιμόπουλος 2 φορές νικητής του Σπάρταθλου με μια από τις καλύτερες επιδόσεις όλων των εποχών και ο παραολυμπιονίκης και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 100 μέτρα Νάσος Γκαβέλας με οπτική αναπηρία..

Δημοφιλέστερα

To Top