Οικονομία

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Πώς πληρώνω και μέχρι πότε – Η διαδικασία σε δόσεις μέσω πιστωτικής

Με ένα κλικ στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και δικύκλων έχουν τη δυνατότητα να λάβουν το ειδοποιητήριο τους και να προχωρήσουν στην εξόφληση του ποσού πριν από τη λήξη της προθεσμίας των τελών κυκλοφορίας του 2023

Παράλληλα, στην πλατφόρμα myCAR της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για τα τέλη κυκλοφορίας 2023, οι κάτοχοι οχημάτων μπορούν αν το επιθυμούν να ακολουθήσουν τη ψηφιακή διαδικασία για την κατάθεση πινακίδων.

Υπενθυμίζεται πως η προθεσμία για την εξόφληση τους είναι όπως κάθε χρόνο η 31η Δεκεμβρίου, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάρει παράταση από το υπουργείο Οικονομικών, κάτι που βλέπουμε πως συνέβη και τις προηγούμενες χρονιές.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα την εμπρόθεσημη πληρωμή των υποχρεώσεων τους, καθώς έχουν ανακοινωθεί «τσουχτερά» πρόστιμα.

Μπείτε στην πλατφόρμα, πατώντας εδώ.

Οι κάτοχοι των οχημάτων έχουν περιθώριο έως το τέλος του έτους για την πληρωμή τους εκτός και εάν δοθεί κάποια παράταση.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν να πληρώσουν με τους εξής τρόπους:

-μέσω των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών που βρίσκονται στις τράπεζες. Σε αυτή την περίπτωση θα ζητηθεί το QR Code, το εικονίδιο δηλαδή που βρίσκεται πάνω δεξιά στο ειδοποιητήριο.

Δημοφιλέστερα

To Top