Διεθνή

Γερμανία: Μετά τις 25 συλλήψεις, αναζητείται η γιάφκα της οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ»

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε χθες η επιχείρηση «σκούπα» των γερμανικών αρχών με την σύλληψη 25 υπόπτων, μελών της εξτρεμιστικής οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ», που ήθελαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Βερολίνου σχεδιάζοντας την εισβολή στο κτίριο της ομοσπονδιακής Βουλής, την ομηρία πολιτικών, ακόμη και την δολοφονία του Σοσιαλδημοκράτη Καγκελάριου, Όλαφ Σολτς.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Bild», πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση της γερμανικής αστυνομίας όλων των εποχών, με τις αρχές να κάνουν επιδρομές σε έντεκα ομοσπονδιακά κρατίδια, να πραγματοποιούν εφόδους σε 130 ακίνητα και να προχωρούν στη σύλληψη 25 υπόπτων.

Για τους 22 εξ αυτών έχουν ήδη εκδοθεί εντάλματα σύλληψης με τη κατηγορία ότι είναι μέλη τρομοκρατικής ομάδας.

Αρχηγός της «συμμορίας του τρόμου» ήταν ο πρίγκιπας Ερρίκος ο 13ος, μακρινός απόγονος του τελευταίου Κάιζερ. Ο 71χρονος πρίγκιπας του Οίκου του Ρόις, γόνος ευγενών της Θουριγγίας, ήταν ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης των «Πολιτών του Ράιχ» και επικεφαλής της «πολιτικής πτέρυγας» των πραξικοπηματιών.

Η πρώην βουλευτής του αντιμεταναστευτικού κόμματος AfD, δικαστίνα από το Βερολίνο, Μπριγκίτ Μαλζάκ – Βίνκελμαν, θα αναλάμβανε το υπουργείο Δικαιοσύνης» στη νέα κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα.

Η 58χρονη συνελήφθη χθες από τις αρχές μαζί με τη Μέλανι Ρίτερ, παθολόγο από την Κάτω Σαξονία που θα αναλάμβανε τα ηνία στο υπουργείο Υγείας και τον δικηγόρο, Τιμ Πάουλ Γκόργκας που προοριζόταν για υπουργός Εξωτερικών.

Ο πρώην αντισυνταγματάρχης Ρίντιγκερ φον Πεσκατόρε είχε επιφορτιστεί με τη σύσταση «εταιρειών εσωτερικής ασφάλειας» και είχε δημιουργήσει διοικητικό επιτελείο για τη στρατολόγηση, προμήθεια όπλων και την πρακτική στόχων.

Το πραξικόπημα που σχεδίαζε ο 71χρονος Γερμανός πρίγκιπας με «δεξί χέρι» την δικαστίνα από το Βερολίνο και την αμέριστη βοήθεια πρώην κομάντο του γερμανικού στρατού Bundeswehr, είχε στόχο τη βίαιη ανατροπή του πολιτεύματος.

Δημοφιλέστερα

To Top