Οικονομία

Επίδομα θέρμανσης: Οδηγίες της τελευταίας στιγμής για αιτήσεις – παραστατικά

Εκτός… απροόπτου, η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης κλίνει σήμερα, με την πρώτη δόση την ενίσχυσης να έχει προγραμματιστεί να δοθεί έως τις 21 Δεκεμβρίου.

Οι δικαιούχοι για την υποβολή της αίτησης θα πρέπει να συνδεθούν με τους προσωπικούς TAXISnet κωδικούς, ενώ όσοι δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης TAXISnet, θα ταυτοποιούνται εναλλακτικά δίνοντας Α.Φ.Μ. και αριθμό ειδοποίησης κάποιας από τις Πράξεις Προσδιορισμού Φόρου Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων των τελευταίων πέντε ετών.

Ειδικά, οι διαχειριστές των πολυκατοικιών πρέπει να κινηθούν ταχύτατα και να σπεύσουν να δηλώσουν στην πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ μια σειρά από στοιχεία για να λάβουν οι ένοικοι το επίδομα θέρμανσης. Συγκεκριμένα πρέπει να καταχωρήσουν:

• τον ΑΦΜ του διαχειριστή ή του προσώπου που εκπροσωπεί την πολυκατοικία ή της εταιρίας διαχείρισης της πολυκατοικίας,

• τον ΑΦΜ της πολυκατοικίας, εφόσον υπάρχει,

• τον αριθμό της κοινόχρηστης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ή μιας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που αντιστοιχεί στην πολυκατοικία,
• τα χιλιοστά συμμετοχής των διαμερισμάτων στις δαπάνες θέρμανσης και
• το ονοματεπώνυμο των φυσικών προσώπων που διαμένουν στα διαμερίσματα τα οποία δεν χρησιμοποιούνται ως επαγγελματική στέγη.

Δημοφιλέστερα

To Top