Πολιτική

Ψαράκης: «Είμαι βαθιά απογοητευμένος, πως μπλέχτηκε η Εύα σε τέτοια βρωμιά;»

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση Qatar Gate από το βράδυ της Παρασκευής μετά τις πληροφορίες πως η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Εύα Καϊλή ερευνάται ως ύποπτη για μεγάλη υπόθεση διαφθοράς που σχετίζεται με το Κατάρ.

Η Εύα Καϊλή θα περάσει το τρίτο της βράδυ σε κελί έως ότου βρεθεί αντιμέτωπη με τον δικαστή που θα αποφασίσει, αν πρέπει να παραμείνει προφυλακισμένη ή όχι, μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψης σε βάρος της.

Τα όσα έχουν συμβεί με την πρώην πλέον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχουν προκαλέσει μεγάλη έκπληξη σε έναν πρώην συνεργάτη της, τον Δημήτρη Ψαράκη.

Ο διευθυντής του Brussels Council for Technology and Innovation ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμός το Facebook μια ανάρτηση στην οποία αναφέρεται στην πρώην συνεργάτιδα του, η οποία βρίσκεται στις κεντρικές φυλακές των Βρυξελλών, Σεν Ζιλ.

Η ανάρτησή του Ψαράκη

«Όπως όλοι μας, έμεινα και εγώ άναυδος από τα νέα της Παρασκευής και μετά, καθώς ούτε το Κατάρ, ούτε το ποδόσφαιρο, ούτε το Μουντιάλ ήταν θέμα που αφορούσε ποτε την Εύα. Η εμπλοκή της λοιπόν μου φάνηκε τόσο ξένη όσο και αυτα που άκουγα για την υπόθεση. Το σοκ λοιπόν που υπέστην είναι απερίγραπτο.

Το ότι δουλέψαμε μαζί επί σχεδόν εφτά χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το ξέρουν όλοι σε όλο τον κόσμο (κυριολεκτικά). Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου έδωσε η Εύα να δουλέψω στο πιο προωθημένο τομέα των Χρηματοοικονομικών και της Καινοτομίας, στο τομέα Στρατηγικών Επενδύσεων και στη Νομισματική πολιτική. Οι Φάκελοι μας έκαναν σημαντική δουλειά για την Ελλάδα (ειδικά στο EFSI, το InvestEU, και τα χρόνια του ερυθροφασισμου του ΣΥΡΙΖΑ), και ανέδειξαν την Ευρώπη στη πρωτοπορία των νέων τεχνολογιών. Αυτό είναι κάτι που το παραδέχονται όλοι, Ευρωπαίοι και μη, Έλληνες και ξένοι, φίλοι και εχθροί. Είμαι περήφανος για την δουλειά μας και το πολιτικό μας έργο. Άλλωστε, δεν θα εργαζόμουν ποτέ με κάποιον που δεν εκτιμώ ή με φέρνει μπροστά σε ηθικά διλήμματα.
Τώρα…
Το να κρυφτώ μέχρι να «κάτσει η σκόνη», δεν είναι γνώρισμα του χαρακτήρα μου.

Δημοφιλέστερα

To Top