Ελλάδα

Ξεκίνησε η λειτουργία της Μοίρας Επιχειρησιακής Συνθετικής Εκπαίδευσης στην 117ΠΜ – Φωτογραφίες

Στα εγκαίνια της Μοίρας Επιχειρησιακής Συνθετικής Εκπαίδευσης (ΜΕΣΕ) του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) στην 117 Πτέρυγα Μάχης, στην Ανδραβίδα, παρέστη, σήμερα Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ο υπουργός τόνισε ότι έρχεται «νέα εποχή στην αεροπορική εκπαίδευση» σε μια βάση που δημιουργείται με «νέα μέσα, νέες δυνατότητες που θα εκπαιδεύσουν την επόμενη γενιά των χειριστών της Πολεμικής Αεροπορίας».

Για το μέλλον της Πολεμικής Αεροπορίας, υπογράμμισε ότι «είναι ασφαλώς τα αεροσκάφη πέμπτης γενιάς, η δικτυοκεντρικότητα (δηλαδή η επεξεργασία ακόμα μεγαλύτερου όγκου πληροφοριών πολυσύνθετων, πολυεπίπεδων, κυρίως από τον χρήστη δηλαδή του χειριστή του αεροσκάφους), η νέα ψηφιακή εποχή».


10139295-002-7-1020x1020

Και συνέχισε: «Είναι η διακλαδικότητα, δηλαδή η ανάγκη και δυνάμει αυτής της ευχέρειας επεξεργασίας περισσότερης πληροφορίας, η ανάγκη συνεργασίας με άλλα μέσα άλλων κλάδων προς την επίτευξη βέβαια του ίδιου σκοπού στο πλαίσιο της ίδιας αποστολής». Έδωσε σε συγχαρητήρια «σε όλους όσοι δούλεψαν εξαντλώντας τη δημιουργικότητά τους, την ευφυΐα τους, την επινοητικότητά τους, τον επαγγελματισμό τους, για να προστεθούν αυτές οι επιπλέον δυνατότητες με τη δημιουργία αυτής της Mοίρας Θετικής Εκπαίδευσης και τους εξομοιωτές».

Ζήτησε να συνεχίσουν άπαντες «με τον ίδιο ζήλο, τον ίδιο επαγγελματισμό, την ίδια δημιουργικότητα και ευφυΐα, προσαρμοστικότητα» για να επαυξάνονται «συνεχώς οι δυνατότητες της Πολεμικής Αεροπορίας». «Κι εμείς από την πλευρά μας ως πολιτική ηγεσία, ως στρατιωτική ηγεσία, θα αισθανόμαστε και υπερήφανοι για σας, αλλά και επιπλέον υποχρεωμένοι να εργαζόμαστε από τη δική μας σκοπιά για να βοηθούμε εσάς. Επαναλαμβάνω να βοηθούμε εσάς να κάνετε όσο καλύτερα μπορείτε τη δουλειά σας, προφανώς επ’ ωφελεία της πατρίδας» συμπλήρωσε ο υπουργός.


10139297-004-7-1020x1020

Δημοφιλέστερα

To Top