Αθλητισμός

Αλμέιδα: «Έχει μια ιδιαίτερη ενέργεια η ΑΕΚ, θέλω να μείνω για χρόνια»

Ο Ματίας Αλμέιδα μετά την ολοκλήρωση της ανοικτής προπόνησης το πρωί της Δευτέρας στα Σπάτα μίλησε στους δημοσιογράφους και για άλλη μια φορά έδειξε το δέσιμό του με την Ένωση. «Έχει μια ιδιαίτερη ενέργεια η ΑΕΚ, θέλω να μείνω για πολύ καιρό», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο 48χρονος Αργεντινός τεχνικός. Ο «Πελάδο» αναφέρθηκε στις επιστροφές παικτών από τραυματισμούς στις αρχές Γενάρη, προσθέτοντας ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα αποφασιστεί σε τι μεταγραφικές κινήσεις θα προχωρήσουν οι κιτρινόμαυροι. Ο Αλμέιδα στάθηκε στο ότι οι παίκτες του θα πρέπει να είναι έτοιμοι πνευματικά και σωματικά για το δύσκολο πρόγραμμα που έρχεται με νοοτροπία νικητή, ενώ αναφέρθηκε και στο κυνήγι του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα. Επιπλέον παραδέχθηκε πως η ΑΕΚ χρειάζεται βελτίωση στο τελείωμα των φάσεων.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ματίας Αλμέιδα:

-Για το πως σκέφτεται τη διαχείριση κι αν κάτι τον ανησυχεί, μετά τη μίνι προετοιμασία:

«Συνήθως κάνω ανάλυση στο τέλος της σεζόν. Είναι μια περίεργη σεζόν λόγω του Μουντιάλ και πιστεύω πως βλάπτει τις ομάδες στην τελική. Υπάρχουν ομάδες που προέρχονται από καλό ρυθμό. Δεν ξέρουμε πώς θα εμφανιστούν στον πρώτο επίσημο αγώνα. Έχουμε πολλούς παίκτες που επιστρέφουν από τραυματισμούς, άλλους που είναι στο Μουντιάλ και σε δύο ημέρες έχουμε επίσημο ματς.

Θέλω να είμαι αισιόδοξος πως από 1η Ιανουαρίου θα έχω περισσότερους παίκτες στη διάθεσή μου. Έχουμε τρεις παίκτες πολύ σημαντικούς που επιστρέφουν από χειρουργείο. Προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε τον αγωνιστικό ρυθμό που έχουμε μέσω της μίνι-προετοιμασίας και να κρατήσουμε το γκρουπ ενωμένο. Επικεντρωθήκαμε περισσότερο σε αυτό, παρά στο αγωνιστικό. Είμαστε σε καλή κατάσταση, ανταγωνιστικοί και είμαστε απέναντι σε έναν αντίπαλο, που είναι πρώτος, με αρκετούς βαθμούς διαφορά και τα πάει πολύ καλά έως τώρα.

Έχουμε βρει μία αγωνιστική ταυτότητα σε αυτό το διάστημα και τώρα, αυτό που μετράει, είναι να μπορέσουμε να συνεχίσουμε και να βελτιώσουμε την παρούσα κατάσταση. Η προετοιμασία με βοήθησε να δω παίκτες από τη δεύτερη ομάδα, να δω ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους και να ξέρω πώς λειτουργεί η ΑΕΚ Β, λαμβάνοντας πάντα υπόψιν τους τραυματίες που έχουμε».

-Για μεταγραφές, θέσεις και αν παίζουν ρόλο οι τραυματισμοί:

«Αρχικά, είμαστε αισιόδοξοι και υπολογίζουμε όλους τους τραυματίες. Είναι στην τελική φάση της αποκατάστασής του και υπολογίζω πως αρχές Ιανουαρίου θα είναι διαθέσιμοι. Σε σχέση με τις μεταγραφές, έχουμε μιλήσει με τη διοίκηση. Δεν συνηθίζω να μιλάω από πριν για θέσεις. Επικεντρώνομαι στους παίκτες που έχουμε, για να μην νιώθει κανείς περίεργα. Κάθε ομάδα, σε κάθε μεταγραφή της, θέλει να ενισχύσει σημαντικά το ρόστερ της.

Ήρθε ο Πάολο Φερνάντες, ένας πολύ καλός παίκτης, που ήταν σημαντικό να τον έχουμε για να συνηθίσει σε έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Ήταν θεμελιώδες πως ήρθε από νωρίς, για να μπορώ να τον χρησιμοποιήσω από 1η Ιανουαρίου. Θα δούμε με τις επόμενες ημέρες, αν θα προχωρήσουμε σε κάποια μεταγραφή».

-Για τη διαφορά με τον Παναθηναϊκό και το ντέρμπι που έρχεται:
«Το πλέον βασικό είναι να διατηρήσουμε γραμμή σταθερότητας. Εμείς τον ακολουθούμε. Το πρώτο μέλημά μας είναι να έχουμε συνέχεια στα καλά αποτελέσματα. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην πρώτη θέση, παίζει καλό ποδόσφαιρο, αλλά και οι άλλες ομάδες είναι πολύ καλές. Στο μυαλό του τώρα, βρίσκεται το παιχνίδι για το Κύπελλο. Εγώ θέλω να κάνουμε ό,τι πρέπει στα ματς που έρχονται και να τα δώσουμε όλα στο ντέρμπι, όταν έρθει η ώρα.

Δημοφιλέστερα

To Top