Διεθνή

Στρεπτόκοκκος Α: Μετά τη Βρετανία επελαύνει και στην υπόλοιπη Ευρώπη – Συναγερμός στις ΗΠΑ

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι υγειονομικές αρχές στις ΗΠΑ με την ιατρική κοινότητα να προειδοποιεί για έξαρση του στρεπτόκοκκου Α μέσα στις επόμενες ημέρες, μετά την θανατηφόρα επέλασή του στη Βρετανία που έχει στερήσει ήδη τη ζωή σε 16 παιδιά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Daily Express», τα παιδιατρικά νοσοκομεία σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ καταγράφουν μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων με τα βακτήρια εξαπλώνονται σε διάφορα μέρη του σώματος.

Οι λοιμώξεις από στρεπτόκοκκο Α είναι εξαιρετικά συχνές σε όλες τις χώρες την περίοδο αυτή και συνήθως προκαλούν έντονο πονόλαιμο και εξανθήματα στο σώμα.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) εκτιμά ότι πάνω από πέντε εκατομμύρια κρούσματα στρεπτόκοκκου Α που δεν χρειάζονται νοσηλεία, καταγράφονται στις ΗΠΑ κάθε χρόνο.

Ωστόσο, οι πιο σπάνιες – και πιο επικίνδυνες – λοιμώξεις από στρεπτόκοκκο Α αυξάνονται τα τελευταία 24ωρα σε ανησυχητικό βαθμό στις ΗΠΑ.

Εκτός από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, σε πολλές ευρωπαικές χώρες εξαπλώνεται ο στρεπτόκοκκος Α.

Ασυνήθιστα αυξημένα κρούσματα εντοπίζονται επίσης σε Γαλλία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Ισπανία και Σουηδία, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. 

Γερμανία: Τσουνάμι ιών

Την ώρα που στις ΗΠΑ και τη Βρετανία ο στρεπτόκοκκος Α προβληματίζει έντονα την ιατρική κοινότητα, η Γερμανία πλήττεται από «τσουνάμι» ιών.

Δημοφιλέστερα

To Top