Διεθνή

Ιμάμογλου: «Δεν φοβόμαστε» τον Ερντογάν, το σύνθημα χιλιάδων διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη

Ισχυρό αποδεικνύεται το κύμα υποστήριξης στον δήμαρχο Κωσνταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, μετά την καταδίκη του σε φυλάκιση δύο ετών και επτά μηνών για εξύβριξη του Εκλογικού Συμβουλίου που είχε ακυρώσει την εκλογή του το 2019, χωρίς να καταφέρει να αποτρέψει την επικράτησή του στις δεύτερες εκλογές. 

Χιλιάδες κόσμου ξεχύθηκαν στους δρόμους για να στηλιτεύσουν τις πρακτικές του Ταγίπ Ερντογάν ενώ και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης σύσσωμοι συμπαρατάσσονται στο πλευρό του δημάρχου με συμμετοχή σε συγκεκντρώσεις και καταγγελίες για «τυραννία».


26592555


26592556

Την ίδια στιγμή, έχουν αρχίσει να αποστέλλονται μηνύματα από τη διεθνή κοινότητα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και την ΕΕ, με τα οποία εκφράζεται μια βαθιά ανησυχία για την υφιστάμενη κατάσταση με τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία.

Η συμπαράσταση στον Ιμάμογλου γιγαντώνεται, κάτι που αποτυπώνεται στα βίντεο και τις φωτογραφίες που έχουν κατακλύσει τα κοινωνικά δίκτυα. Παράλληλα οι έξι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης είχαν σύσκεψη στο κτίριο της δημαρχίας της Κωνσταντινούπολης για να δείξουν την έμπρακτη στήριξή τους. Ωστόσο, ο Ερντογάν τηρεί σιγή ασυρμάτου για τις νομικές περιπέτειες του δημοφιλούς πολιτικού η δημοτικότητα του οποίου ανεβαίνει σταδιακά από το 2019. 

Δημοφιλέστερα

To Top