Οικονομία

Σταϊκούρας: Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου η πλαφόρμα του Market Pass – Πώς θα γίνουν οι πληρωμές

Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα για τη χορήγηση της ενίσχυσης των νοικοκυριών στα καταστήματα τροφίμων, το λεγόμενο Market Pass, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι η εφαρμογή του μέτρου θα ξεκινήσει το Φεβρουάριο. «Τέλος Φεβρουαρίου θα γίνει η πρώτη καταβολή – θα πιστώνεται δηλαδή στην κάρτα – μετά θα γίνεται κάθε αρχή του επόμενου μήνα και φτάνουμε μέχρι τέλος Ιουλίου».

Όπως σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, «αν ο πολίτης επιθυμεί να μην χρησιμοποιήσει την κάρτα για τις κατηγορίες που έχουμε πει, αλλά θέλει να χρησιμοποιήσει το ποσό αυτό κάπου αλλού, θα πάρει το 80% στον τραπεζικό του λογαριασμό δύο φορές το εξάμηνο».

Επανέλαβε ότι τα εισοδηματικά κριτήρια είναι 16.000 για ένα άτομο, 24.000 ευρώ για ένα ζευγάρι και προσαυξάνεται κατά 5.000 ανά άτομο. Αν ο πολίτης δεν εξαντλήσει το ποσό που θα μπαίνει ως επιδότηση στην κάρτα, το ποσό θα μεταφέρεται στον επόμενο μήνα, δεν χάνεται.

Η «ακτινογραφία» της ενίσχυσης

Νωρίτερα, στη «χαρτογράφηση» του Market Pass του μέτρου δηλαδή που θα ισχύσει από τον Φεβρουάριο 2023 και για έξι μήνες (έως τον Ιούλιο 2023) και προβλέπει ενίσχυση ύψους 10% επί των αγορών νοικοκυριών που πληρούν τα κριτήρια ένταξης, σε σουπερμάρκετ και άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων (φούρνους, μινι-μάρκετ, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, γαλακτοπωλεία κτλ.) προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως διευκρινίζεται:

ενίσχυση ανέρχεται σε 10% επί του ύψους των αγορών ειδών κάθε είδους από τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων και έως τα ακόλουθα όρια που διαμορφώνονται ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού.

– Η ενίσχυση δίνεται σε επίπεδο νοικοκυριού. Ως μέλη του νοικοκυριού λαμβάνονται οι σύζυγοι ή μέλη με σύμφωνο συμβίωσης, τα εξαρτώμενα τέκνα αυτών, τα λοιπά εξαρτώμενα μέλη και τα φιλοξενούμενα μέλη.

Δημοφιλέστερα

To Top